Σελίδες

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Μάλιστα...

(μέητζορ απντέτοιο στο τέλος!)

για να δούμε λοιπόν τι ακριβώς συνέβη χθες.
Κατ' αρχήν ο Ζορζ Pasok έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα καθ'όσον το μη μαύρισμα (όχι αυτό από τις 40ήμερες διακοπές του καλοκαιριού) σημαίνει επιβράβευση των προσπαθειών και σύνθημα για συνέχισή των.
Ο Αντωνάκης ο Ριγήλλης από την πλευρά του έμεινε ικανοποιημένος που η διαφορά μειώθηκε σε χρόνο ρεκόρ και το θεώρησε ως νίκη των θέσεων του κόμματός του.
Ο δε Ζορζ ο έτερος έμεινε ικανοποιημένος από το ποσοστό Άδωνι αν και θα ήθελε να είχε κάτι παραπάνω μιας και φαίνεται να μένει στάσιμος.
Η Αλέκα έχει κάθε λόγο να μένει ικανοποιημένη μιας και άγγιξε ιστορικά ποσοστά παρόλο που και αυτή αγνοεί την αποχή ρεκόρ.
Ο Αλεξάκης ο Τσίπρας τώρα, έμεινε ικανοποιημένος από το ποσοστό που έπιασε παρά τις αλλεπάλληλες διασπάσεις του κόμματός του.
Οι ανανεωτικοί βασικά ορθά είναι ικανοποιημένοι, αλλά επειδή πρόκειται για νέο κόμμα δεν μετράνε τόσο στη σούμα, μιας και στο παρελθόν ικανοποιημένος είχε υπάρξει και ο Τσοβόλας, και ο Αβραμόπουλος και ο Σαμαράς (ξανά) και κάμποσοι άλλοι.

Τώρα βέβαια πως είναι δυνατόν η ίδια ακριβώς αποχή να εξελήφθη από το pasok ως επιβράβευση και για τη νουδού ως αποδοκιμασία, αυτό -λυπάμαι- είναι κάτι που δεν μπορώ να σας απαντήσω.

Όπως και να'χει όμως, μετά τα χθεσινά αποτελέσματα έμειναν όλοι ικανοποιημένοι και αυτό είναι που μετράει. Πως διάολο γίνεται αυτό θα μου πείτε; Στη χώρα του παραλόγου, όλα γίνονται. Μέχρι και του σπανού τα γένια.
Αφού την απάντηση την ξέρετε όλοι: πάλι εμείς χάσαμε, λογικόν να κέρδισαν οι υπόλοιποι.

Α, μισό. Έχουμε και μια σημαντική παρένθεση: υπήρξε και χαμένος τελικά. Ο Αλέκος. Ο οποίος δήλωσε ότι η μάχη θα δωθεί στον γ' γύρο, όπου θα δηλώσει παρών, παρόλο που ανέλαβε την πολιτική αυθύνη για τον καταποντισμό του συνδυασμού του (πράγμα περίεργο μιας και θα μπορούσε να επιρρίψει τις ευθύνες σε κάποιον άλλον). Δεν ξέρω αν ο γ' γύρος θα είναι πυγμαχικός, του κυπέλλου ή των προκριματικών του μουντιάλ, ξέρω όμως ότι ο Αλέκος το'χει χάσει τελείως. Η πλάκα δε, είναι ότι δήλωσε πεπεισμένος ότι θα κερδίσει και τη νεολαία. Προφανώς θα το πράξει δείχνωντάς της το πόθεν χέσες του, διότι από πολιτικό λόγο δε βλέπω φρέσκο πράμα.

Βέβαια, υπάρχει και κάτι ακόμη: παρατηρώ ένα εύρος σχολίων σχετικά με τον θρίαμβο (κυριολεκτικά όμως) της χρυσής αυγής στον δήμο Αθηναίων (δεν ξέρω αν πιάσατε την αντίφαση: χρυσή αυγή-δήμος Αθηναίων). Προσωπικά δεν κατανοώ τις απορίες. Τα λέγαμε και προεκλογικά εδώ μέσα ότι οι συνθήκες έτσι όπως είναι ευνοούν την στροφή προς την ακροδεξιά, δεν τα λέγαμε; Οπότε που η έκπληξη; Μην πω ότι έκπληξη ήταν που έπιασε... μόλις 20% στον Άγιο Παντελεήμονα. Και που'στε ακόμα.

Φυσικά οι χθεσινές εκλογές (τοπικής αυτοδιοίκησης να υπενθυμήσω) είχαν και μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχη: την παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα όλοι οι ξένοι. Γιατί; Μα διότι έχουν επενδύσει τις περιουσίες τους οι άνθρωποι και ήθελαν να δουν κατά πόσν θα γίνουν εθνικές εκλογές ή όχι. Μιλάμε ότι ασχολήθηκε έως και το BBC! Ναι, ναι, καλά διαβάσατε. Βέβαια δεν έχω καταφέρει να μάθω ακόμη αν το BBC ασχολήθηκε με το ποιος βγήκε δήμαρχος στην Άνω Κωλομεδάγκωνες, αλλά επειδή οι πληροφορίες έρχονται ακατάπαυστα ακόμη και η συγκεκριμένη ελέγχεται. Το ωραίο πάντως είναι ότι παρά τον... καθησυχαστικό χθεσινοβραδινό λόγο του Ζορζ κατά τον οποίον οι (εθνικές) εκλογές μένουν στο ντουλάπι, εγώ μόνο καθησυχασμένος δεν είμαι και θα σας εξηγήσω το γιατί: αν την επόμενη βδομάδα το ποσοστό του Δημαρά συν μερικούς ακόμη πάει στον Κικίλια και γίνει η μεγάλη ανατροπή, θα είναι το ίδιο ψύχραιμος ο Γιωργάκης; Θα είναι το ίδιο συγκαταβατικός και καθησυχαστικός όπως χθες; Πολύ το αμφιβάλλω.

Βέβαια θα μου πείτε -και σωστά- ότι η εξόριστη κυβέρνηση της χώρας έχει αντίθετες απόψεις από τον τοπικό της εκπρόσωπο και δεν γουστάρει εκλογές οπότε πως θα πάει να κάνει ο άλλος εκλογές και δη, με τα δικά τους τα λεφτά; Καλό ερώτημα. Άρα, για να μη μασάμε κουτόχορτο, το θέμα των εκλογών δεν έχει κλείσει τελείως ακόμα. Θα πρέπει να περιμένουμε και την επόμενη βδομάδα και τα τελικά αποτελέσματα, μιας και δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το κατά πόσον η ευφυία του Ζορζ του επέτρεψε να καταλάβει ότι του τα έχωναν άπαντες ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ααααααα, και να μην το ξεχάσω: η βραδινή ζώνη πορνό του δήμου Θεσσαλονίκης δικαιώθηκε. Άντε και με το καλό τα πιο χάρντκορ.

Μην παραλείψετε την ενδιαφέρουσα ανάλυση του zaphod, τη... μαθηματική προσέγγιση για δυνατούς λύτες που επιχειρεί το ellinaki καθώς και τα πολιτικά χωσίματα του Σπίθα.

UPDATE: Τις θερμότατες ευχαριστίες μου εις το ellinaki. Μιλάμε για συλλεκτική φωτογραφία ακραιφνούς υπερρεαλισμού...


Ουδέν σχόλιον...

9 σχόλια:

pølsemannen είπε...

O Aλαβάνος νομίζει ότι είναι ο Pόκυ Mπαλμπόα, δεν MΠειράζει. 15 γύρους αντέχει λέει, βράχος!

Φταίει το μεταλλαγμένο σογιέλαιο στις μαγιονέζες, σοκολάτες και όπου αλλού δεν φαντάζεσαι, η ακτινοβολία των κινητών και οι γεροντικές κατουρόκαυλες. Γενικό το κακό.

Aι εκλογαί επεραιώθησαν επιτυχώς με όλους στην τρελή χαρά, τύφλα να έχει η EΦEE, ετοιμασθείτε δι αλύπητον σοδομισμόν μεταφορικώς τε και κυριολεκτικώς.

Mη μασάς, επόμενη κυβέρνηση θα είναι Eθνικής Mπέλλου εεε...Σωτηρίας και τα σκυλιά δεμένα. Mόνο το χριστιανορθόδοξο αμερικανοκολεγιοσπούδαστο KKE θα είναι στην απ' όξω.

Φακ γαια.

ellinaki είπε...

Αν βγει ο Κικίλιας, θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος, για τη αναστάτωση και μόνο.

Μην παραλήψουμε και το εξής: Είναι σχεδόν παράδοση, στους δεύτερους γύρους των αυτοδιοίκητων εκλογών, η Αριστερά να έχει μαζικές διαρροές προς τη ΝΔ. Να χαρώ εγώ επαναστάτες!

Hades είπε...

@polse
Ωραίο αυτό... οι εκλογές επαιρεώθησαν... :):):)
Με το ΚΚΕ η πλάκα ξέρεις ποια είναι; Ότι και πρώτο να βγει θα πάει στην αντιπολίτευση από συνήθειο.

@ellinaki
Αυτό που λες δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε άσχετο. Η αριστερά παραδοσιακά έχει πρόβλημα με το όνομα Παπανδρέου απείρως περισσότερο απ'όσο πρόβλημα έχει με τον όρο δεξιά. Και δεύτερον, όταν αποδεδειγμένα το ΠΑΣΟΚ είναι δεξιότερο της νουδού, λογικό δεν είναι να επιλέγουν το πιο... κεντρόφρον κόμμα;
Σε κούφανα, ε;

Άψογη η φωτογραφία, τις θερμές ευχαριστίες μου! :)

Zaphod είπε...

Ρε τι λενε τα μικρα γραμματα στην φωτο;

"αν σηκωσεις το κεφαλι ...θα δες...." (τι ρε παιδια;;;)

Hades είπε...

Σύννεφα!

ellinaki είπε...

@ Hades

Το πασοκ είναι ευρωπαϊκότερο (πράγμα που σε ορισμένα θέματα του δίνει κάποιες δεξιές πιτσιλιές). Μη συγκρίνουμε όμως τώρα τη βούρτσα με την π***
Α! Επίσης μην πιάσουμε τέτοια συζήτηση. Ας κοιτάξουμε ψηλά να δούμε τι βλέπουμε...

ESKARINA είπε...

Καλά, χάθηκε να γράφει (στο πανώ) ότι θα δούμε ουρανό; Μα που είναι η αισιόδοξη νότα που επικοινωνιακά επιβάλλεται να δίνουν οι υποψήφιοι;

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω : όλοι ικανοποιήθηκαν ή αυτο-ικανοποιήθηκαν με το αποτέλεσμα των εκλογών; Διότι έχω την αμυδρή εντύπωση ότι και ο κυρίαρχος λαός αυτο-ικανοποιήθηκε με λεγόμενα τύπου "θα τους κάνω, θα τους φτιάξω κλπ" και μετά πήγε και στήθηκε για τον επόμενο γύρο ... σοδομισμού, όπως γλαφυρά αναφέρι ο αγαπητός pølsemannen.

Zaphod είπε...

@hades

Εμπρος λαε μην σκυβεις το κεφαλι
Με τον Αλαβανο, συννεφα και πάλι!!!

( (c) δικο μου )
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!

Hades είπε...

@ellinaki
κατ' ρχήν, το μέγα ατόπημά σου που οφείλεις να διορθώσεις: αστερίσκοι πάνε στην βο**τσα που είναι η πραγματικώς χυδαία λέξη, και όχι στην πούτσα.
Αναφορικά τώρα με το pasok, βασικά νομίζω ότι είναι το μοναδικό ευρωπαϊκό κεφάλαιο που διαθέτει ο τόπος!
Πολύ φοβάμαι πάντως ότι έτσι όπως πάμε, στο τέλος κοιτώντας πάνω θα βλέπουμε μόνο ραδίκια.

@eskarina
Να μου κάνεις τη χάρη και να εκφράζεσαι καλύτερα για τον κυρίαρχος λαός. Αν ο λαός δεν είναι ο διαχρονικός νικητής, τότε ποιος θα είναι; Τα κόμματα πανηγυρίζουν εφήμερα, ο λαός διαχρονικά.
Το λέει και η παροιμία άλλωστε: χαζός λαός χαρά γεμάτος.

@zaphod
Χαχαχαχαχαχα!!!! Πολύ καλό! :):):)