Σελίδες

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ας κάνουμε και την καθιερωμένη

ανάλυση της αθλητικής σαιζόν.

Θα ξεκινήσω από την κωμωδία φυσικά, ήτοι τις εξελίξεις εις τον αιώνιον. Πραγματικά μου κάνει εντύπωση το εύρος της βλακείας που έχω διαβάσει -και ακούσει- από προχθές. Η αλήθεια είναι σχετικά απλή: ο σοφέρ τους τον φόρεσε μέχρι τουλάχιστον το λαρύγγι. Απλά πράγματα. Και παρόλο που θεωρητικώς η πολυδιασπαστικότις επανενεργοποιήθηκε, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Αλήθεια, παρά το υποτιθέμενο... μεγαλείο της χθεσινής ημέρας και των αντιστοίχων ανακοινώσεων δεν παρατήρησε κανείς πόσο κουμπωμένος ήταν ο Βγενόπουλος; Πως να μην είναι κουμπωμένος; Αφού ο Τζίγγερ τον έβγαλε στην σέντρα κανονικά και με το νόμο: αν το διδυμάκι είχε λεφτά για πέταμα θα έμπαινε. Τουναντίον, χθες απεδείχθη ότι κάποιοι παρά το μεγάλο στόμα που διαθέτουν αν βάλουν το χέρι στην τσέπη θα βγει στον αστράγαλο (εκπληκτική ατάκα που άκουσα σε Γεωργίου!).
Αν το δίδυμο είχε το απαιτούμενο ποσόν θα είχε αποδεχθεί την πρόταση του Τζίγγερ. Επειδή όμως φράγκα δεν παίζουν (διότι μην ξεχνάμε ότι ο Γλάστρας είναι κατ' ουσίαν ανεπάγγελτος και βασίζεται κυρίως -εξόσων γνωρίζω δηλαδή- στις επενδύσεις του σε μετοχές τραπεζών, όπως κι ο Βγενόπουλος δηλαδή και ως γνωστόν ο τραπεζικός κλάδος δεν πάει και ιδιαίτερα καλά εσχάτως) επέλεξαν αμφότεροι την κλασική τσάμπα μαγκιά, ήτοι βάλε εσύ τα φράγκα να κάνουμε εμείς το μάνατζμεντ. Θυμηθείτε το από τώρα: επειδή κάποια πράγματα δύσκολα θα έχουν βελτιωθεί έως τον Μάιο που υποτίθεται θα ολοκληρωθεί το "ντηλ", θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Μάλιστα, μην εκπλαγείτε αν στο ενδιάμεσο έχουν βγει τα μαχαίρια πάλι καμιά δεκαριά φορές με τα βέλη να στρέφονται κυρίως στον Τζίγγερ, ο οποίος όμως κατ'ουσίαν κέρδισε τις εντυπώσεις και μάλιστα με πολύ εμφατικό τρόπο.

Πάμε στα αμιγώς ποδοσφαιρικά τώρα, αρχίζοντας... παρασκηνιακά: ακούω πολλούς να πανηγυρίζουν ότι ο Γλάστρας θα ξαναπάρει το παρασκήνιο και λοιπές αηδίες. Δηλαδή πότε το πήρε ρε καρντάσια; Στον Εθνικό τα έμαθε τα κόζα ρίχνωντάς τον κατηγορίες και αξιοποίησε την πλούσια εμπειρία του στον βάζελο; Έλεος. Χωρίς αντίπαλο έπαιζε πέρσυ και τα λέγαμε κατ' επανάληψιν. Φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά (διότι μεταξύ άλλων αν αποπειραθεί καμιά μαλακία θα ακούει γαμωσταυρίδια από τον κολλητό του -τον ημέτερο- ο οποίος -πιστέψτε με- δεν είναι καθόλου παίξε-γέλασε). Το γεγονός ότι και φέτος θα θαυμάσουμε τους ευρύτερα ανίκανους διαιτητές που διαθέτουμε δεν σημαίνει ότι θα κάνει τα κουμάντα του ο γλάστρας (που πλέον δεν θα είναι και αντιπρόεδρος στην ΕΠΟ). Τα ακούω βερεσέ λοιπόν αυτά που ακούγονται περί παρασκηνίου κλπ. Αμφότεροι είναι πουθενάδες και δεν φοβάμαι το παραμικρό.

Στο γρασίδι τώρα, από εμάς η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένω μεγάλα πράγματα -και προσωπικά δεν τα επιθυμώ κιόλας. Η περσινή σαιζόν ήταν αρκούντως καταστροφική για να αφήσει πολλά προβλήματά της και φέτος. Επίσης, ο μεγάλος αριθμός μεταγραφών δεν δρα ανασταλτικά σε αυτά αλλά προσθετικά, αφού η ομάδα είναι παντελώς αμοντάριστη (και δεν ξέρω πόσο θα αργήσει κιόλας). Μέσα σε όλα αυτά, ο Ολυμπιακός φέτος έκανε και ένα ιστορικό λάθος: έπρεπε να αρχίσει να βάζει πιτσιρικάδες (που έχει μαλλιάσει 3 χρόνια εδώ μέσα η γλώσσα μου, άσχετα αν κάποιοι πανηγυρίζοντες τους ανακάλυψαν μόλις προ μηνός τους μικρούς). Τουναντίον πήρε μερικά βαριά χαρτιά για 3-4 χρόνια, τους οποίους δύσκολα θα εκπαραθυρώσει. Ήδη έχει αρχίσει τις μουρμούρες ο Ιμπαγάσα ο οποίος βλέπει όχι μόνο τον Φέτφα να πετάει, αλλά και τον Βαλβέρδε να τον εμπιστεύεται, με αποτέλεσμα ο Βάσκος να προσπαθεί να τους χωρέσει και τους δύο στην ενδεκάδα (πράγμα μαθηματικώς αδύνατον αφού παίζουν αυστηρά στην ίδια θέση). Του χρόνου όμως με τους 5 γηγενείς προκειμένου να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων, ποιος θα παίξει; Ή μάλλον να το πω πιο σωστά, ποιος θα μείνει έξω; Ο Ριέρα για να παίξει ο Σοϊλέδης; Ο Πάντελιτς για να παίξει ο Μήτρογλου ή ο Διαμαντάκος; Ή ο Ντουντού με τον Ουρτάδο για να παίζει ο Γ.Παπαδόπουλος με τον Κατσικογιάννη; Θα έχουμε πρόβλημα και μάλιστα διπλό, διότι του χρόνου φοβάμαι ότι θα πρέπει να ξαναμοντάρουμε ομάδα εξαρχής με τα νέα δεδομένα. Γι'αυτόν τον λόγο και θεωρώ ότι φέτος πρέπει να πέσουμε με τα μούτρα στο μοντάρισμα για του χρόνου και να αφήσουμε όλα τα υπόλοιπα στην άκρη. Από κούπες άλλωστε δεν έχουμε πείνα, δεν θα μας λείψει κάτι φέτος. Και βασικά πιστεύω ότι κι ο Μαρινάκης με τον Βαλβέρδε αυτό θα επιχειρήσουν, ότι είχε γίνει το 96 δηλαδή, αν και τότε είχαμε άλλη πάστα παικτών. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω φέτος να είμαστε κακοί, μάλλον όμως θα αργήσουμε να κατέβουμε ως ομάδα στο γήπεδο. Μέχρι τότε με ατομικές ενέργειες θα βγαίνουν τα ματς.

Ο Βάζελος... χμμ... χα! Καλά κρασιά! Η αλήθεια είναι ότι αν δεν επέστρεφε ο γλάστρας, ο Νιόπλιας αν και μάλλον θα έβγαζε παρέλαση δεν θα προλάβαινε γαλοπούλα. Τώρα όμως βλέπω να μένει από πείσμα των άλλων και μόνο. Ακούω να λένε πολλά δεξιά κι αριστερά. Αυτό που έχω να πω είναι ότι φέτος από τον βάζελο θα δούμε πιο ασύνδετη ομάδα ακόμη κι από εκείνη του Μαλεζάνι. Κι όσον αφορά αυτόν τον Μπουμσόνγκ... ντάξει, θα γελάσουμε τα μάλα μιλάμε... :):):)

Την ΑΕΚ δεν τη βλέπω καλά. Σαν πολύ αργή μου φαίνεται και με τις ηλικίες που έχει καθιερώσει βλέπω σφοδρές αναταρράξεις στο σκάφος. Κρίμα, γιατί φέτος θα ήταν μια καλή ευκαιρία για κάτι καλό με δεδομένη τη δουλειά που ρίχνει ο Μπάγεβιτς. Και φυσικά, θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην εξέδρα της ΑΕΚ φέτος... Έχουν τον τρόπο τους τα χανούμια, είναι η αλήθεια, να τα κάνουν γης μαδιάμ τα του οίκου τους, οφείλω να το ομολογήσω...

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη αν και μάλλον θα βρει μπροστά του τις μεγαλόπνοες δηλώσεις Ζαγοράκη περί τίτλου -μιας και θα έπρεπε να πάει στα μουλωχτά- το πιθανότερο είναι ότι μπορεί να τα πάει καλά, αν και δεν ξέρω αν μπορεί να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον Δερμιτζάκη παρά τα πρώτα καλά θετικά δείγματα. Πιθανώς στην πορεία να φανεί ότι ο ΠΑΟΚ ίσως να έχει όντως χρυσή ευκαιρία φέτος να πάρει τον τίτλο. Η πραγματικότητα όμως -ακόμη κι αν τα καταφέρει- δεν θα αλλάξει ποτέ: ο ΠΑΟΚ πάσχει από υψοφοβία.

Όσον αφορά τον Άρη, δεν ξέρω. Περίεργη περίπτωση αυτή η ομάδα. Ο Κούπερ αν και έχω ξαναπεί ότι πιο πολύ συνταξιούχος είναι, για την Ελλάδα είναι ό,τι πρέπει. Το αν θα καταφέρει να φτιάξει σύνολο ουσίας (διότι αξιόμαχο θα είναι) θα φανεί εν καιρώ.

Τους λοιπούς θα τους βάλω μαζί, όχι για κάποιον συγκεκριμένο λόγο, αλλά επειδή θεωρώ ότι αυτή θα είναι η πρώτη πεντάδα -με μια επιφύλαξη για την ΑΕΚ. Ενδιαφέρον θα έχει και η ουρά φέτος όπου μην ξεχνάμε ότι εκτός από Θεοδωρίδη και Μάκη το πρωτάθλημα θα διαθέτει και Μπέο -καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει δηλαδή. Βέβαια εξόσων ενθυμούμαι ο Μπέος κανονικά απαγορεύεται να είναι παράγοντας για κάποια χρόνια, οπότε μην με ρωτάτε ως τι θα συμμετέχει... :)

Επίσης, φέτος πολύ φοβάμαι ότι θα είναι η πιο μαύρη χρονιά από πλευράς επεισοδίων. Ήδη οι χοροί έχουν ξεκινήσει πριν ακόμη ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Φυσικά το κράτος δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό διότι απλούστατα αν κάνει, τότε θα φάνε το ξύλο οι πολιτικοί, πράγμα που φυσικά απεύχονται. Οπότε τεχνηέντως θα αφήσουν να διοχετευθεί στους αγωνιστικούς χόρους η οργή του κόσμου. Γι'αυτό το νου σας. Ποδόσφαιρο είναι, όχι αρένα.

Μια-δυο πινελιές και για τα υπόλοιπα. Στο μπάσκετ το μήνυμα ελήφθη πριν ακόμη ξεκινήσουν οι αγώνες: 9 αγωνιστικές (που μάλλον θα πέσουν στις 6 στο ΑΣΕΑΔ) για μια περίπτωση που αντίστοιχα ο βάζελος (τότε με το αεροβόλο αν θυμάστε) είχε τιμωρηθεί τελικώς με μία. Βέβαια ντάξει, ξέρουμε ότι στο ΟΑΚΑ τα ματς δεν διακώπτονται ποτέ αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. Η ποινή είχε μια γεύση απάντησης στην μεταγραφή Σπανούλη και ουδείς το αμφιβάλει αυτό. Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα, αν φέτος το πρωτάθλημα είναι πλήρες ομάδων θα πρόκειται για θαύμα. Εννοείται φυσικά ότι και φέτος η δουλειά θα είναι υπόθεση των δύο, όπου ξέρουμε από τώρα και ποιος θα νικήσει. Απλά το λέω για να μην έχουμε άγχος κατά τη διάρκεια της σαιζόν.

Θα ήθελα να'λεγα και 2-3 κουβέντες για βόλεϋ και πόλο, αλλά αφενός τα ξεφτυλίκια του αιωνίου που κοντεύει να διαλυθεί (είπαμε, το ψεύδος έχει και τη Νέμεσί του), αφετέρου η ιστορία με τον Χατζηθεοδώρου με έχουν απογοητεύσει. Χώρια ότι ο Συγγελίδης ακόμη να μας αφήσει στην ησυχία μας.

Και τι θα κάνουμε τώρα δίχως Κωνσταντόπουλο ρε γαμώτο; :)

3 σχόλια:

Νίκος Δημήτριος Μάμαλος είπε...

Σε ένα πράγμα να ξέρεις υποκλίνομαι στον Παναθηναϊκό: στην προπαγάνδα του και στο χειρισμό των επικοινωνιακών ζητημάτων. Ποιο μαντείο των Δελφών, ποια CIA και ποια KGB.. Κάθε που χάνανε από Εργοτέλη, τρώγανε 4 από μας, μένανε με 3000 θεατές στη Λεωφόρο κτλ έβγαιναν πρωτοσέλιδα του στυλ: Φρούριο στο Βοτανικό, ακαδημίες στυλ Άγιαξ, Πράσινη Τηλεόραση κτλ. Τώρα το όλο θέμα παρουσιάζεται σαν ιστορική τομή!! Σου είπα υποκλίνομαι.
Στα άλλα που γράφεις συμφωνώ. Μόνο, που όπως είδες και χθες ακόμα φαίνεται να κρατούν το παρασκήνιο (blame Κokkalis).
Υ.Γ Τον μόνο Κωνσταντόπουλο, που ξέρω, παίζει τερματοφύλακας στην Κέρκυρα.

geokalp είπε...

πινελιές κι από μένα!

η προ παραλλαγής ατάκα Γεωργίου ήταν "βάζω το χέρι στη τσέπη και πιάνω το ..παπούτσι!"

στο ΠΑΟ τα πράγματα είναι όντως μπερδεμένα και μια σκέψη που πέτυχα είναι ότι τόσο ο σοφέρ όσο και ο Σώκρατες αποχώρησαν λόγω μελλοντικού ασυμβίβαστου για το στοίχημα
ομοίως Μελισσανίδης, που κάτι μου είχαν πει παλαιότερα

συμφωνώ για εκτίμηση γαύρου: δεν ξηλώθηκαν ντε και τα τούβλα από τα αποδυτήρια ώστε να υπάρχουν τόσες βλέψεις...
δεν θυμόμουν ότι η διάταξη για τους 5 είναι από του χρόνου, αυτό θα διαλύσει πολλά... και μακάρι στη τελική!

επίσης συμφωνώ με το αίμα που θα βάψει φέτος τα πάντα εάν συνεχίσει η κόντρα των "αδερφών" Μαρινάκη-Πατέρα

μπάσκετ; Α1;
μπα.. μάλλον διάλυση...

τέλος, κακή εντύπωση μου κάνει η χορηγεία ΟΠΑΠ στη φανέλλα... τι σκατά; δεν βρήκαν τίποτε άλλο;
μιλάμε για άλλου τύπου μιζέρια...

Hades είπε...

@Ν-Δ
Μα γιατί μας έχει απασχολήσει κατ' επανάληψιν αυτή η προπαγάνδα νομίζεις; Γι'αυτό ακριβώς. Οι άνθρωποι σβήνουν και ξαναγράφουν ιστορία εν ριπή οφθαλμού.
Τρανό παράδειγμα χθες: έπεσε το τάληρο, αλλά στάθηκε αξιοπρεπώς. Φυσικά το ότι έκανε τα χειρότερα στατιστικά όλων των εποχών (έσπασε μερικά ρεκόρ χθες η Μπάρτσα), είναι ψιλά γράμματα. Ο Παναθηναϊκός και 15 να φάει, θα έχει διατηρήσει την αξιοπρέπειά του, δεν το συζητάμε.
Αναφορικά με το παρασκήνιο, προσωπικά έχω άλλη εικόνα για το ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ παρασκήνιο. Ναι μεν υπάρχει, αλλά δεν είναι κι έτσι όπως λένε. Κι ο Δαλούκας δεν ήταν στημένος, ούτε πιστεύω ότι ήταν ο Πατέρας από πίσω. Είναι απλώς μέτριος διαιτητής.

@geo
Που να δεις κι από του αντίχρονου που θα εφαρμοστεί και το οικονομικό fair play με τους θετικούς ισολογισμούς. Αν του χρόνου πέσει δάκρυ, του αντίχρονου θα πέσει το γέλιο της αρκούδας.

Για το στοίχημα αυτό που λες για τον Μελισσανίδη πρώτη φορά το ακούω. Για τους άλλους 2 το ήξερα.