Σελίδες

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Θέλω κι εγώ έναν σύμβουλο ρε παιδιά...

Δεν το κατάλαβα δηλαδή. Ο Γιωργάκης γιατί να προσλαμβάνει τόσους και τόσους; Και στο κάτω-κάτω της γραφής, εγώ δουλεύω κιόλας, όχι σαν κι εκείνον που τους προσλαμβάνει με τα δικά μου λεφτά...

Θυμάμαι προ δεκαετίας ένας γνωστός μου που τον είχε πιει μεγαλοπρεπώς στο χρηματιστήριο έλεγε συνεχώς μια συγκεκριμένη λέξη όταν ήθελε να καταδείξει ότι κάτι είναι: α) μπουρδέλο, β) του κώλου, γ) μια αθλιότητα δ) κλπ, κλπ, κλπ. Ποια ήταν αυτή η λέξη; Μα φυσικά "πασόκ".
Βγαίναμε έξω και μας έπιανε βροχή; "Πολύ πασόκ ο καιρός σήμερα".
Έπιανε μόλις 2 αριθμούς στο τζόκερ; "Τελείως πασόκ η κλήρωση".
Έπεφτε το χρηματιστήριο; "Πτώση πασόκ και σήμερα οι μετοχές"
Και πάει λέγοντας.
Ναι μεν γέλαγα τότε κάθε φορά που το έλεγε (διότι η αλήθεια είναι ότι είχε στυλ και το'λεγε με χιούμορ), αλλά η αλήθεια είναι ότι άργησα μια ολόκληρη δεκαετία να καταλάβω πόσο μπροστά ήταν ο άνθρωπος. Πραγματικά, η λέξη πασοκ δύναται να περιγράψει σχεδόν όλα τα στραβά.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την Μίσηζ Ντιαμαντοπούλου με το επιτελείο της. Μέσα σε μόλις έναν χρόνο κατάφερε να υλοποιήσει ένα όνειρο δεκαετιών για πολλούς. Ειλικρινά, αν ήμουν στο παρελθόν υπουργός παραπαιδείας, θα είχα σκίσει τα διπλώματά μου και θα είχα πάει στο Άγιον Όρος για να καθαρθώ από την ανικανότητά μου. Η γυναίκα αυτή κατάφερε να διαλύσει την παιδεία στο σύνολό της πριν ακόμη κλείσει έναν χρόνο στην κυβέρνηση! Βγήκε τις προάλλες και δήλωσε ότι θα είναι η χειρότερη χρονιά στην παιδεία από την μεταπολίτευση κι έπειτα. Πάλι καλά που δεν την άκουσα να καταγγέλει και την υπουργό παραπαιδείας για τα χάλια, δεν ξέρω αν θα άντεχα τέτοια συγκίνηση...
Αμ, το άλλο; Κατάφερε επιτέλους να βοηθήσει μαθητές να μπουν σε σχολές δίχως βαθμό! Ναι, πλέον για να μπεις σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ δεν χρειάζεται καν βαθμός αγαπητή μου αναγνώστρια, αγαπητέ μου αναγνώστη! Διότι όταν γράφεις 1 (μονάδα), αυτό δεν είναι βαθμός. Και όμως, μπήκαν μέσα παιδιά! Μπράβο! Άξιοι οι επιστήμονες της αυριανής εποχής! Ή μήπως να ξεχάσω τις μεγαλόστομες εξαγγελίες για πλήρη αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής (προφανώς θέλει να εισάγει και αρνητικές βαθμολογίες, σαν τον καιρό πχ: Σχολή τάδε, βάση στο μείον 32,5), όπου όταν μετά τις όλες γενικότητες την ρώτησαν τι αλλαγές θα είναι αυτές, δεν απήντησε διότι πολύ απλά δεν ήξερε διότι πολύ απλά το θέμα δεν είχε συζητηθεί καν στο επιτελείο!!! ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ!!!! Τέτοια αχρηστία παίζει να μην έχει ξαναϋπάρξει παγκοσμίως και διαχρονικώς! ΑΞΙΑ-ΑΞΙΑ!!!! Με το καλό και πρωθυπουργός!!!! -αν υπάρχει χώρα μέχρι τότε. Αγαπώ Ντιαμαντοπούλου!

Βέβαια δεν είναι μόνο η Μίσηζ Ντιαμαντοπούλου. Είχαμε και τον συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των εκλεγμένων πολιτικών, κύριο Λουδοβίκο Ιστ' τον Παπακωνσταντίνου, του οποίου μια αριστουργηματική δήλωση άκουσα σήμερα: ο λόγος της ύφεσης στην αγορά είναι η τρομολαγνεία που περνάνε τα κανάλια. ΝΑΙ-ΝΑΙ!!!! ΤΟ ΒΡΗΚΕ!!!! Φταίνε τα κανάλια. Δεν φταίνε οι επαγγελματίες άχρηστοι και κλέφτες που μας κυβερνούν συντεχνιακά εδώ και δεκαετίες και οι οποίοι έχουν ρημάξει τη χώρα και τον πλούτο της. Δεν φταίνε ούτε καν τα σοσιαληστρικά μέτρα που η παρούσα κυβέρνηση έχει από μηνών εισαγάγει πηδώντας πατόκορφα τους πάντες -διότι αν το έχετε καταλάβει, βιώνουμε την ασυλλήπτου διαστάσεων εμπειρία να αντιδρούν και εργαζόμενοι και συνδικαλιστές και επιχειρηματίες και βιομήχανοι και, και, και οι πάντες γενικώς. Μέχρι και η νουδού με το ΚΚΕ τα ίδια λένε πλέον με αποτέλεσμα να βγει εκνευρισμένη η κυρ-Αλέκα προχθές και να τα χώσει στη νουδού για αριστερισμό! Μην ξεφεύγουμε όμως: δεν φταίνε οι πολιτικοί που ο κόσμος δεν έχει λεφτά, φταίνε τα κανάλια που λένε ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά, με αποτέλεσμα ο κόσμος να φοβάται και να μην πηγαίνει να ψωνίσει. Κατ' αποκλειστικότητα να πληροφορήσω τον κύριο Παπακωνσταντίνου ότι κι αυτό το 1,60+ της βενζίνης είναι αστικός μύθος, αντικατοπτρισμός που δεν ισχύει. ΤΙ ΕΙΠΕ ΡΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!! Και όλα αυτά όταν 7-8 μήνες μετά τα μέτρα, δεν υπάρχει καν αναπτυξιακή μέριμνα και με έναν ΦΠΑ νάααααααααααααααα, με το συμπάθειο.

Και φυσικά, την ίδιαν στιγμή ούτε καν οι πλασματικοί αριθμοί που παρουσιάζει ο κυρ-Παπακωνσταντίνου δε δείχνουν να πέφτουν μέσα: διότι ως λέγαμε προσφάτως, δεν είναι μόνο ο πληθωρισμός με την ανεργία που πέφτουν έξω ως νούμερα. Είναι και τα έσοδα και πολλά άλλα. Αλλά, οι προσλήψεις, προσλήψεις. Ντάξει, καθηγητές και γιατρούς δεν χρειαζόμαστε, αλλά οι αχρείαστοι (πλέον) της Ολυμπιακής ή (αύριο) του ΟΣΕ, καθώς φυσικά και οι άχρηστοι της Βουλής (και δεν ομιλώ μόνο για τους πολιτικοί) αμετακίνητοι στις θέσεις τους. Δεν το συζητώ. Και άμα λάχει, να πάρει και 20 σύμβουλους επιπλέον ο Ζορζ Pasok, μετά από εκείνον τον Ιταλό, ο οποίος -ω, ποία συγκίνησις- συμβουλεύει αφιλοκερδώς κιόλας. Και μέσα σε όλα, κι ένας πιτσιρικάς 25 Μαϊων, ο οποίος μόλις είχε λάβει το πτυχίο του, χάριν του οποίου επαραιτήθη η νομική σύμβουλος του πρωθυυπουργού! ΚΕΓΑΜΟ!!!!!
Αφελής ερώτησις: αφού πρώτα δεχθώ ότι η χώρα χρειαζόταν έναν παντελώς άπειρο νεαρό (τα λοιπά περί μεταπτυχιακών και στρατού είναι απλές πίπες) να τη σώσει, τότε η νομική σύμβουλος γιατί παραιτήθηκε; Για ένα απλό δημοσίευμα; Διότι δεν υπήρχαν άλλοι εξίσου ικανοί αντί του συγκεκριμένου; Ή μήπως ήταν ένα απλό ρουσφετάκι παρά τω πρωθυπουργώ που απλώς απεκαλύφθη; Αναρωτιέμαι δηλαδή...

Και όλα αυτά πως, που και πότε; Μα φυσικά μετά τις πολυήμερες διακοπές των Ελλήνων κυβερνώντες πολιτικοί! Κάπου διάβαζα ότι ο Ζορζ Pasok "χτύπησε" κοντά 40ήμερο. Διακοπές ήταν αγόρι μου, όχι πένθος. 40 μέρες με τα λεφτά μου; Εμένα με ρώτησες αν μπορώ να πάω για μια βδομάδα; 10 μέρες δεν σου έφταναν; Θα μου πείτε βέβαια ότι έχασε κανείς την τσίπα του για να τη βρει ο Ζορζ Pasok; Σωστό κι αυτό. Αν κι εδώ που τα λέμε, να γυρίσει νωρίτερα γιατί; Για να φάει στη μάπα την εξόριστη κυβέρνηση της χώρας (τρόικα); Ή μήπως για να φάει στη μάπα τον σχεδόν κλαίοντα Μαντέλη; Ξέρετε ποιος είναι ο Μαντέλης: εκείνος ο υπουργός επί Σημίτη ντε, που κάποια στιγμή βρήκε κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ευρά σε λογαριασμούς του αλλά επειδή ο καταθέτης ήταν άγνωστος δεν εδέησε να το ψάξει περαιτέρω.

Τι λέγαμε λοιπόν; Σκηνές πασόκ...
Ποιες είναι οι σκηνές πασοκ;
Πασόκ είναι να αυξάνεις τον ειδικό φόρο σε ποτά σε τσιγάρα και καπάκια να απαγορεύεις το κάπνισμα (στρατηγικός σχεδιασμός, όχι αστεία).
Πασόκ είναι να έχουν μεσολαβήσει 4 μήνες και μερικές δεκάδες χιλιόμετρα ανάμεσα στους κατεδαφισμούς παραλιακών αυθαιρέτων (αμφότερα εγκαταλειλημένα, μικρή λεπτομέρεια) έχοντας αφήσει όλους τους λοιπούς αυθαίρετους καταπατητές στην ησυχία τους.
Πασόκ είναι το να διαλύεις τα πάντα μέσα σε χρόνο ρεκόρ.
Πασόκ είναι να προσλαμβάνεις έως εκπαιδευτές αλόγων ως υπαλλήλους στη Βουλή αλλά να μην προσλαμβάνεις καθηγητές και γιατρούς.
Πασόκ είναι να είσαι υπουργός παιδείας και να τα χώνεις στην υπουργό παιδείας για τα χάλια της παιδείας.
Πασόκ είναι να κλέβεις τη σύνταξη του ηλικιωμένου πατέρα σου και να τα ρίχνεις στα κανάλια.
Πασόκ είναι να δίνεις 25 δισ στις τράπεζες προκειμένου αυτές να συνεχίσουν να μην τα προωθούν στην αγορά, όταν ένα χρόνο πριν κατηγορούσες τους πρώην ότι έδιναν 28 δισ.
Πασόκ είναι να έχεις το περιβόητο ΕΣΠΑ με όρους τέτοιους που να μην μπορεί να το λάβει κανείς.

Πόσο δίκιο είχε λοιπόν εκείνος ο γνωστός μου 10 χρόνια πριν, όταν όλα τα κακώς κείμενα τα βάπτιζε πασοκ....
Όπου για να μην παρεξηγούμεθα, και η νουδού τα ίδια σκατά ήταν, με τη διαφορά ότι υπερείχε σε ανικανότητα απέναντι στον πασοκικό λαμογισμό.

ΥΓ. Ρεσιτάλ η Ελληνοφρένεια σήμερα... Σπούδασε κι εσύ στο Εργαστήρι Σοσιαλιστικής Ασυναρτησίας... Για πολίτες με το Μ κεφαλαίο... :)

10 σχόλια:

Sophia είπε...

Πάντως θα τα αδικήσουμε τα παιδιά τώρα στις εξετάσεις του Σεπτέμβρη άμα δεν τα περνάμε με 09... (και λιγότερο!)
;-ΡΡΡ

ellinaki είπε...

Τώρα που είπες για την κατεδάφιση των εγκατελειμένων στην παραλιακή, θυμάσαι έναν Ισπανό (δε θυμάμαι) αρχιτέκτονα που είχε κουαβλήσει προεκλογικά για να του κάνει μία περιήγηση και να σχεδιάσουν μία ριζική ανάπλαση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου; Τί να απέγινε άραγες;

pølsemannen είπε...

Γιατί είσαι ελιτίστας αγορίνα μωωωω;;; Εεεεε;;;;

Γιατί δεν θες τα παιδιά να δουν το μεγαλείο της γνώσης στο ΤΕΙ Μπουριτοπλαστικής Σπερχειάδος; Ααααα;;;;

Πάντως αυτή η μαλακία έχει προκύψει τόσο από τα χαζορουσφέτια σε κάθε βλαχοδήμαρχο που ήθελε τριτοβάθμια σχολή στην ΜΠόλη του για να δουλέψουν τα σουβλατζήδικα και οι κάτοχοι γκαρσονιερών, αλλά και λόγω της υπογεννητικότητας.

Όσοι είναι γεννηθέντες πριν το 1981 έδωσαν εξετάσεις με κάπου 150.000 συνυποψήφιους. Όμως από το 1981 και μετά λόγω υπογεννητικότητας και αύξησης των ΤΕΙ Μπογατσοτεχνικής φτάσαμε να έχουμε περισσότερες θέσεις από υποψήφιους.

Κλείσιμο τα μπουρδέλα που μπαίνεις με λευκή κόλλα και μετατροπή τους σε σχολές υδραυλικών, ηλεκτροσυγκολlητών, χειριστών μηχανημάτων CNC (χάι τεκ τορναδόρων) και ότι άλλο.

Και το παιδί γιατί το βρίζεις ε; Αφού θα πήγαινε στρατό (και θα πληρωνόταν και τον μισθό του συμβούλου ταυτόχρονα). Ούτως ή άλλως από τον ΓΑΠ καλύτερα Ελληνικά θα ξέρει. Η μητέρα μου η Σουηδέζα καλύτερα Ελληνικά ξέρει επίσης. (Γιατί δεν την πήραν σύμβουλο, απορώ).

Όσο για την κυρία Αδαμαντιοπούλου, ΓΚυρία με ΓΚάπα ΓΚεφαλαίο, πάω στοίχημα ότι στράβωσες επειδής κάποτε είπε ότι θέλει να κάνει 2η επίσημη γλώσσα της Ελλάδας τα Εημέρικαν Ήνγκλις.

Μα δεν καταλαβαίνω γιατί στραβώνεις. Άμα γίνει αυτό, θα γίνουμε επιτέλους όπως στο Σταρ Τρεκ. Βλέπεις εσύ στο Στερ Τρεκ να μιλάει κανείς άλλη γλώσσα; Όλοι Εημέρικαν Ήνγκλις μιλάνε, ακόμα και οι εξωγήινοι!

Σε παρακαλώ! Σκέψου το καλό της ανθρωπότητας!

Hades είπε...

@Σοφία
Εννιά; Τόσο πολύ; Οι εκπτώσεις τελείωσαν, δεν το έμαθες; Τρία και πολύ είναι... :)

@ελληνάκι
Α, μα φυσικά και το θυμάμαι! Ήλθον, άρπαξον, απήλθον. Εκτός βέβαια αν κι αυτός ήρθε οικειοθελώς και αμισθί οπότε πάω πάσο. Ε, κι αν ποτέ φτιαχτούν τα δημοσιονομικά της χώρας, ξέρουμε που θα πάει η πρώτη ρεμούλα... :):)

@polse
Κακεντρεχής και υπερβολικός ως συνήθως... Κατ' αρχήν το ΤΕΙ Μπουριτοπλαστικής Σπερχειάδος μαζί με το ΤΕΙ Πεολειχίας Άνω Κωλομεδάγκωνες αποτελούν ΤΟΥΣ (με έμφαση) στυλοβάτες της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευση. Δεν κατάλαβα, το λεπόν, το ύπουλο σχόλιό σου. Μήπως εκπροσωπούμε κανά κολλέγιο, κολλέγα; Μήπως είμεθα διαπλεκτοί (ουχί διαπλεκόμενοι); Διερωτώμαι μεγαλοφώνως κι εμφατικώς.

Πέραν τούτου, η ύπαρξη περισσοτέρων κενών θέσεων από υποψηφίους δείχνει υγεία του συστήματος παιδείας καθώς και του ανταγωνισμού (κενών θέσεων). Δηλαδή θα προτιμούσες να είναι λιγότερες οι θέσεις και να μένουν τα παιδιά μας έξω; Δεν θα έχει καλύτερο μέλλον το παιδί εάν έχει βγάλει έστω το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Φιλοσοφίας των Ροζ Βατράχων; Δεν θα είναι καλύτερα εφοδιασμένο απέναντι στην ανεργία; Ή μήπως σε χαλάει το αν θα σπουδάσει στα Πέρα Σέκλανα; Σημασία έχει η σπουδή, όχι η τοποθεσία. Για διάβασμα πάει, όχι για εκδρομές.

Τσ τσ τσ... με απογοήτευσες...

Panos Konstantinidis είπε...

Α ρε Άδη πάλι έγραψες ρε φίλε, άψογος (όπως πάντα). Respect.

Maria είπε...

Πασόκ είναι πρώτα να τα τρως στα μπουζούκια και μετά να νηστεύεις σαράντα μήνες...

Stefanos είπε...

Είσαι άθλιος, φασίστας και ακροδεκσιός, κολλημένος στα σαθρά στερεότυπα της αμερικανιάς και του ανταγωνιζμού. Εμείς οι πραγματικοί αγωνισθαί, αρνούμεθα να υποβάλλουμε τα μοσχάρια που χαϊδευτικά αποκαλούμε παιδιά, στο βασανιστήριο των εξετάσεων, μην τυχόν δουν ότι κάποιος άλλος τα παίρνει καλύτερα από αυτά και τους δημιουργηθούν ψυχολογικά προβλήματα. Η αμάθεια είναι η γνώση του μέλλοντος. Όσο λιγότερα ξέρεις τόσο καλύτερος θα γενείς. Δεν το χεις πάρει χαμπάρι αυτό ρε απολειφάδι του αναχρονισμού;

Τώρα που θα πάει το πετρέλαιο 1.20 (στην καλύτερη), θα κορώσουν οι ξυλόσομπες.
Να παρακαλάτε να κάνει ελαφρύ χειμώνα.

Hades είπε...

@Πάνο

@Μαρία
Χαχα! Καλό! :)

@Προφέτα
Ποιες ξυλόσομπες ρε απαράδεκτε; Με βαρέλια που θα καίνε σκουπίδια στους ακάλυπτους θα βγει ο χειμώνας. Μα που ζεις επιτέλους; Ξέρεις πόσο θα πάει το ξύλο;
Τα υπόλοιπα σκοταδιστικά που μου καταμαρτυρείς στα επιστρέφω μέσα σε σαλάτα στη μούρη. Μιαρέ, ε, μιαρέ. Ξέρω ρε τι έκανες πέρσυ το καλοκαίρι, μην ανοίξω το στόμα μου επιτέλους... :):)

ellinaki είπε...

@ Hades

Μόλις είδα την απάντησή σου στον λουκανοπώλη και διαφωνώ σε ένα σημείο.

(Καταρχήν δεν έχω πρόβλημα με το ΤΕΙ Πεολειχίας... να εξηγούμαστε).

Το σύστημα με τις πολλές διαθέσεις θέσεις στην 3βάθμια εκπαίδευση, θα ήταν όντως σωστό, αν είχαμε όντως φιλόδοξους και φιλομαθείς νέους που ανυπομονούν να μάθουν πράγματα για να πέσουν μετά με τα μούτρα στη δουλειά.

Στην πραγματικότητα όμως, έχουμε κατά κανόνα κάτι ρεμπεσκέδες βουτυρομπεμπέδες που κατά κανόνα μπαίνουν στην 3βάθμια επειδή απλά τους το λένε οι γονείς τους, ή επειδή είναι τρέντι ή επειδή τέλος πάντων το κάνει ολος ο κόσμος. Φυσικά υπάρχουν και αρκετές εξαιρέσεις.

Όταν αποκλείεις τον ρεμπεσκέ από το πανεπιστήμιο, τον αναγκάζεις να βρει κάτι άλλο να ασχοληθεί. Θα βρει τον τρόπο να μπει στην παραγωγή, δεν θα χαθεί. Και επίσης επιστρέφεις το κύρος στους κατόχους πτυχίου. Γιατί με το παρδόν δηλαδή αλλά ειδικά τον τελευταίο καιρό έχω βαρεθεί να βλέπω τσόκαρα να κραδαίνουν τα πτυχία τους και να μην μπορούν να γράψουν ούτε το όνομά τους.

Διαφορετικά, υπάρχει και η πιο δημοκρατική λύση, όπου ναι μεν διατηρούμε τα υπεράριθμα ΤΕΙ Τρεχαγύρευε Ειδικότητας, αλλά όποιος εισάγεται, εφόσον στα 2 πρώτα έτη χρωστάει τη μάνα του και τον πατέρα του σε μαθήματα, παίρνει πούλο.

Hades είπε...

Μμμμμμμ..... που ακριβώς διαφωνείς δεν μπορώ να εντοπίσω....
Κι εγώ τα ίδια λέω με τον πόλσε, απλά τα έγραψα υπό το πρίσμα του διαολίστικού μου... :)

Κι όσον αφορά το άλλο που ανέφερες σχετικά με το μη πρόβλημά σου περί του ΤΕΙ Πεολειχίας, εδώ υπάρχουν κοπέλες που δεν μπορούν να ασκήσουν σωστά το εν λόγω λειτούργημα και θα κάτσουμε ν'ασχοληθούμε με το ποιος γράφει σωστά το όνομά του ή όχι; Έλεος πια... :):)