Σελίδες

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Η Ώρα της Μίζας 2010 - Θρίαμβοςςς!!!

Αν και ήταν εκ των προτέρων αναμενόμενο, έπρεπε απλώς να περιμένουμε την ημέρα του προκαθορισμένου διαδικτυακού ακτιβιζμού για να δειχθεί για μιαν ακόμη φορά η δεινότις των ενεργειών μας.

Η αλήθεια είναι ότι συναντήσαμε σφοδρές αντιδράσεις, κυρίως από συνδικαλιστές (του ΠΑΜΕ πρέπει να ήταν), οι οποίοι επιχείρησαν να ακυρώσουν την συλλογική μας προσπάθεια. Ποιος ο λόγος θα μου πείτε; Μα φυσικά κανένας. Σάμπως στα υπόλοιπα που κάνουν έχουν κανάν πραγματικό λόγο; Αλλά τέλος πάντων. Η ουσία είναι ότι δεν τους πέρασε, κι έστι η ώρα της μίζας 2010 εστέφθη από πλήρη επιτυχία.

Το χρονικό της εποποιίας έχει ως εξής: ήδη από τις 09:45 έβλεπες παντού ανυπόμονους βλόγερε με το χέρι εις τα κλειδιά των μιζών τους να είναι έτοιμοι για όλα. Από μια πρόχειρη καταμέτρηση των συμμετεχόντων (και φυσικά από τις ανταποκρίσεις εις άλλας πόλεις, με διασταύρωση στοιχείων από το Χαλκοβάτειον Μητροπολιτικό Κέντρο Στατιστικής ΕΛ-Σειρίου) πρέπει να ήμασταν περί τις 115 χιλιάδας ενεργών βλόγερε, αποφασισμένων να αλλάξουν την πορεία αυτού του πλανήτου με μίαν απλή κίνηση.

Στις 10:00 ως είχε προγραμματισθεί, εις όλην την επικράτειαν έσβησαν οι μίζες εις όλα τα αυτοκίνητα, μηχανάκια και τρίκυκλα. Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και συγκλονιστικά.

Κατ΄αρχήν ως μας είχε διαβεβαιώσει το επιστημονικόν μας επιτελείον, η τρύπα του όζοντος ξεκίνησε να γεμίζει με ρυθμό 12,4 pord/msec όπως προκύπτει από την υπέρυθρη λήψη που σας παραθέτουμε (ευχαριστούμε τον Διεθνή Σταθμό Βουκρανοφόρων Ανδρομέδας για τη συμμετοχή του).


(Άποψη της καταπράσινης Αθήνας από τον Διεθνή Πρωκτολογικό Σταθμό ΕΛ Μ-Λαγού)

Επίσης, διαπιστώθηκε χλωριδοφυία ακόμη και στις πλέον άσχετες ή δύσκολες περιοχές. Ενδεικτικά σας παρουσιάζουμε άποψη της πλατείας Συντάγματος περί ώρας 10:12 στην οποία από τον ενθουσιασμό της (μετά της σημαντικής βοηθείας του δρυίδου Πανοραμίξ βέβαια) εφύτρωσαν ώριμα δένρα ηλικίας 15 ετών!


Αναφορικά με την τιμή της βενζίνης, ο πανικός των βενζινοπωλών υπό τον φόβο μην τους μείνει απούλητο το καύσιμο, τους οδήγησε στην ραγδαία πρώτη των τιμών, όπως φαίνεται από το σχετικό πειστήριο καθώς και το ανάλογο γράφημα, το οποίο παράλληλα αποδεικνύει ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα εταρράχθη σύσσωμο το πολιτικό σύστημα του τόπου το οποίο διεπίστωσε αδυναμία να λαμβάνει τις μίζες του με ταυτόχρονη πτώση της διαφθοράς στον δημόσιο (και όχι μόνο) τομέα, και αυτό ως προς την τιμή της αμόλυβδης και την τρύπα του όζοντος. Το γράφημα είναι αποκαλυπτικό.




Ενδεικτικά σας παραθέτουμε φωτογραφία απεγνωσμένης ιδιοκτήτριας βενζινάδικου η οποία φοβούμενη το ξεπούλημα σε τιμές κάτω του κόστους βγήκε κυριολεκτικά από τα ρούχα της . (παρατηρείστε την έκφρασή της)


Το ιδιαιτέρως σημαντικό γεγονός όμως ήταν η απότομη πτώση του πληθωρισμού, γεγονός που χαιρετίστηκε από κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Μητρόπολης Αθηνών.


Εννοείται ότι από την μείωση των τιμών βενζίνης και μόνο ακολούθησε αλυσιδωτή αντίδραση στις τιμές όλων των προϊόντων (την πτώση τους δηλαδή), γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των εσόδων του κράτους και φυσικά όλης της κοινωνίας. Τα ντοκουμέντα είναι λίαν συγκλονιστικά.



Φυσικά, θα ήταν άδικο να μην γνωστοποιούσαμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες στους χιλίαδες Έλληνες βλόγερε οι οποίοι ενθουσιωδώς έκαναν πραγματικότητα αυτό το τεράστιο και απίστευτα δύσκολο εγχείρημα. Η παρακάτω φωτογραφία είναι το ελάχιστο δείγμα του όλου εγχειρήματος.


Οφείλουμε να δηλώσουμε πλήρως συγκινημένοι ότι το εγχείρημα της Ώρας της Μίζας 2010 είχε μεγαλύτερα αποτελέσματα απ'αυτά που αρχικώς περιμέναμε. Η ενθουσιώδης συμμετοχή των Ελλήνων βλόγερε μας γέμισε ελπίδα για το αύριο. Επίσης απεδείχθη και εις τους πλέον άπιστοι ότι ο διαδικτυακός ακτιβιζμός είναι αυτός που αλλάζει τον ρουν της ιστορίας όχι μόνο αυτής της χώρας αλλά του πλανήτη ολόκληρου.
Παρακαλώ μην λησμονήσετε να διαβάσετε τη συγκλονιστική παρουσίαση αποτελεσμάτων υπό του συμμαχητού polse ο οποίος μεταξύ άλλων παραθέτει αδιάσειστα στοιχεία που αφορούν την αγελαδοπαραγωγή.

Η αλλαγή δεν γίνεται από τον καναπέ.
Γίνεται από την καρέκλα.

Η Ώρα της Μίζας 2010
Ήμουν κι εγώ εκεί.

12 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...

Τί έγινε σήμερα;

pølsemannen είπε...

Ω Tιατανομέγιστε Σουβλακέα, τι αγών ήτο αυτός! Kάλους έβγαλε το κάθισμα του τουτού!

Ξεβρακώθηκαν οι βενζινούδες και πέταξαν τα γελάδια, τι να λέμε τώρα...

Oι αγώνες κερδίζονται από τα ανάκλιντρα!

ellinaki είπε...

Βλόγερε ενωμένιοι, ποτέ νικημένιοι!

Μία ιστορία για να λέω στα παιδιά μου και τα εγγόνια μου, τα βλογερόπουλα, για να μαθαίνουν για τους σκληροί αγώνες που έκαναν οι προγονοί των, ώστε αυτά να αναπνέουν καθαρότερο αέρα!

αθεόφοβος είπε...

Μήπως έχεις την διεύθυνση του βενζινάδικου;

Hades είπε...

@Πάνο
!!!???
Δεν είχες ενημερωθεί; -Απογοήτευσις-
Χθες άλλαξε η πορεία αυτού του κόσμος.

@polse
Σου έστειλαν κι εσένα συγχαρητήριες επιστολές οι πολιτικοί αρχηγοί; Έχω ήδη παραγγείλει κορνίζες. Η επιτυχία ήτο τεραστιοτάτη...

Εμπρός στον δρόμο που άνοιξαν οι βενζινούδες! Είθε να ακούσουν και οι υπόλοιπες!

@ellinaki
Εμείς γράφουμε την ιστορία αγαπητέ. Είμαι συγκινημένος.

@αθεόφοβο
Πολλά ζητάς... :):):):):)

geokalp είπε...

θεός!
υποκλίνομαι!

όλοι μαζί σε καναπέδες, ντιβάνια, καρέκλες, σκαμπώ, αγγούρια!

τρομερός!

Zaphod είπε...

Ο πλανήτης, ποιος πλανητης ρε, το γαμωσύμπαν, δεν θα ειναι ποτέ πια το ίδιο!

ESKARINA είπε...

Εγώ πάντως μπερδεύτηκα ... στην αρχή νόμιζα ότι εννοούσατε τη μίζα του αυτοκινήτου (και έχω ξεμείνει από προχθές στη μέση ενός δρόμου), άκουσα όμως χθες για τις αποκρατικοποιήσεις και μπέρδεψα τις μίζες ... ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ, στην Ώρα της Μίζας 2010 !!!

Conko είπε...

Και να το αποτέλεσμα: δεκαπέντε λεπτά χωρίς μίζες και τρέχουν να αποκρατικοποιήσουν τα πάντα όλα μη και τους ξανάβρει τέτοιο εφιαλτικό τέταρτο. Νενικήκαμεν!!!

Hades είπε...

@geo
Όλοι μαζί το επιτύχαμε!

@zaph
Ορθά ομιλείς ζαφεώδα! Οι χαλκοβάτες είναι ευγνώμωνες...

@eskarina
Αγαπητή μου, την ευκαιρία σας την χάσατε. Λυπάμαι. Θα πρέπει να περιμένετε τον επόμενο ακτιβιζμό μας. Πάντως, διά ιστορικούς λόγοι να αναφέρω ότι η μίζα είναι κάτι το υπερβατικό. Μην κολλάμε σε γήινες κι ανθρώπινες έννοιες... Δες το σαν πλατωνική Ιδέα... :):):)

@conko
Εκπληκτικόν!!!!!! Πως μου διέφυγε κάτι τέτοιο;;;; ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε...
Εκάματε επανάσταση και σε εμάς δεν είπατε τίποτα;

Hades είπε...

Ε, όχι και δεν είπαμε τίποτε! Όλη μέρα εδώ κι ενάμιση μήνα στους δρόμους ήμασταν για το όλο εγχείρημα!
Όπως και να'χει, βλέπω περιχαρής ότι η Ώρα της Μίζας εξακολουθεί να έχει επιτυχία ακόμη και μετά την υλοποίησή της. Αυτό μας δίνει δύναμη για να προχωρήσουμε απερίσπαστοι στον επόμενο καναπεδικό ακτιβιζμό! :)