Σελίδες

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Εκκλησιαστικές ασυναρτησίες και λοιπά οικονομικά...

Και μιλάμε ότι κοντεύω να καραφλιάσω με αυτά που ακούω και παρακολουθώ.
Έβλεπα λόγου χάρη προ ολίγου δηλώσεις του Ζακύνθου, ο οποίος τι είπε; Το απολύτως φυσικό: ότι "αν μας φορολογήσετε τότε θα αναγκαστούμε να μειώσουμε ή και να σταματήσουμε τις φιλανθρωπίες" για να συμπληρώσει ότι "ίσως να αναγκαστούμε να απολύσουμε και κόσμο".
Έχει απόλυτο δίκιο ο άνθρωπος. Βέβαια αν αυτό το έλεγα εγώ θα με έλεγαν στυγνό εκβιαστή και θα στιγματιζόμουν διά παντός στην κοινωνία. Το να είσαι τράγος όμως (εκ του αμνός, μην παρεξηγούμεθα) σου δίνει και το άσφαλτο (όπως θα έλεγε και η λαϊκή αοιδός Άντζελα -όχι η Μέρκελ, η άλλη). Βέβαια ο Ζακύνθου ξέχασε να μας πει κάτι πολύ σημαντικό: πόσες φιλανθρωπίες ή και θέσεις εργασίας θα μπορούσε να υποστηρίξει η εκκλησία αν πουλούσαν όλα εκείνα τα πανάκριβα χρυσοποίκιλτα αμφία και τα ολόχρυσα καλιμαυκιά (διότι έχουμε τη δυνατότητα να τους βρίσκουμε λύση).
Αυτός όμως που δίνει πραγματικό ρεσιτάλ είναι ο αγαπημένος μας Άνθιμος, τον οποίον που τον χάνεις που τον βρίσκεις, όλη την ώρα σε κανά κανάλι ή σταθμό θα είναι να λέει τα δικά του. Κι έχει αρχίσει από χθες και συνεχίζει και σήμερα ακάθεκτος. Τι έλεγε πριν λοιπόν; Μα φυσικά ότι "δεν μπορεί το κράτος να μειώσει το εισόδημα της εκκλησίας διότι αυτό θα επηρεάσει τις αγαθοεργίες".

Ερώτηση: μπορεί κάποιος να κάταρτίσει υπεύθυνα ένα κατάλογο; Δύο μόνο στήλες θα χρειαστούν: στην μία θα είναι η ακίνητη ιδιοκτησία και οι επενδύσεις και στον άλλον οι φιλανθρωπίες. ¨Ετσι γιατί το'χω μεγάλη απορία να δω ποια είναι περισσότερα. Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι η εκκλησία της Ελλάδος είναι ένας εκ των σημαντικών μετόχων της ΕΤΕ (νομίζω ότι το ποσοστό ανέρχεται περί το 30%). Κάποια αντιστοίχου βεληνεκούς φιλανθρωπία έχει στο καρνέ της η εκκλησία για παράδειγμα; Έτσι βρε αδελφέ, για να μας λυθούν και οι απορίες, αν η εκκλησία ενδιαφέρεται περισσότερο για τις ψυχές του ποιμνίου της ή για τα πορτοφόλια της, τα οποία συνήθως είναι λίγο πιο κάτω ή πιο αριστερά από τις ψυχές -εύκολο να... μπερδευτείς δηλαδή.

Βέβαια, αναφορικά με το... εξοντωτικό 20% που τους έχει φέρει πολλαπλά εγκεφαλικά στους ιεράρχες μας καλό θα είναι να θυμόμαστε ότι η αντίστοιχη φορολογία που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία είναι 35-40% ανά περίπτωση, οπότε εδώ όχι μόνο έχουμε σκανδαλώδη εύνοια της εκκλησίας εις βάρος των φορολογουμένων αλλά και του κράτους, αλλά τολμάνε να αντιδρούν κιόλας -μη χειρότερα δηλαδή. Εμβόλιμη ερώτηση: εκείνος ο ροζ ιεράρχης που είχε στην άκρη τα 5 μυριάκια για περίπτωση που χρειαστούν μελλοντικά, τελικά ακόμη δεν μάθαμε όχι μόνο πως τα εξοικονόμησε, αλλά και το τι γίνανε. Κι αυτά για φιλανθρωπίες προορίζονταν; Δεν ξέρω αν τα θυμάστε... Και βεβαίως, για να μην μιλάμε με λόγια του αέρα, ακούστε με πολύ μεγάλη προσοχή την χθεσινή πρωϊνή εκπομπή του Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ. Μετά το 66:00 ομιλεί ο κύριος Α.Ζαμπέλης, που ασχολείται με το εκκλησιαστικό πουγγί. Ακούστε πολύ προσεκτικά τι λέει ο άνθρωπος, για να συνεχίσουμε.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Στην κοσμάρα του ο άνθρωπος. Δεν ξέρω αν παρατηρήσατε ότι δεν μίλησε για τίποτε με συγκεκριμένο λόγο. Πχ, γενικώς και αορίστως "η εκκλησιαστική περιουσία είναι ένας μύθος" ακολουθούμενο από κάποια αυθαίρετα ποσοστά, όπερ μεθερμηνευόμενον όοοοοοολοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε κοινοί βλάκες. Δεν έχουμε επαφή με το περιβάλλον, δεν ξέρουμε τι γίνεται γύρω μας. Πχ όταν πληρώνεις για ένα μυστήριο που δεν σου κόβουν απόδειξη, αυτό δεν υφίσταται σύμφωνα με τον κύριο Ζαμπέλη. Τα κτήρια που έχει πχ στο κέντρο της Αθήνας και νοικιάζει, δεν υπάρχουν. Οι δωρεές σε είδος ή χρήμα είναι ανύπαρκτες. Τα χρυσοποίκηλτα αμφία και τα λοιπά χρυσά αντικείμενα είναι αποκυήματα της φαντασίας μας. Το μέρισμα στην ΕΤΕ είναι κι αυτό μύθος. Επίσης ανυπόστατα είναι και και τα χρυσόβουλα που εδώ και μήνες στα περί της μο*νής Βατοπεδίου θαυμάζουμε. Εντωμεταξύ, δεν ξέρω που έμαθε μαθηματικά ο κύριος Ζαμπέλης, αλλά δεν έχω καταλάβει πως γίνεται τα ετήσια έσοδα της εκκλησίας να είναι 12 μύρια, αλλά πχ η μητρόπολη τάδε να έχει 10 μύρια τον χρόνο, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο, ή τελικώς να εκταμιεύονται 100 μύρια. Τώρα πως γίνεται με το 4% του 40% των 12.000.000 να μας δίνουν 100.000.000, αυτό είναι κάτι που μάλλον μόνο ο κύριος Ζαμπέλης με τα υψηλά μαθηματικά κατέχει (αλλά είπαμε, όλοι εμείς είμαστε βλάκες). Α, και σημειωτέον, οι μο*νές είναι άλλη ιστορία, έτσι; Μα αυτό έλειπε... Επίσης, σύμφωνα με την άποψη του κυρίου Ζαμπέλη, άπαξ και ένας πιστός δωρίσει την περιουσία του, τότε η περιουσία αυτή δεν λογίζεται ως περιουσία της εκκλησίας ειδάλλως θα την έδιναν (οι πιστοί) στο Υπουργείο Οικονομικών (προφανώς έχει πρόβλημα και εις την ελληνικήν, δεν εξηγείται διαφορετικά). Επίσης -να και κάτι που δεν γνώριζα ούτε κατά διάννοια- μάθαμε με εντελώς φυσιολογικό τρόπο ότι το να λαμβάνει δύο μισθούς ένας ιεράρχης (ο δεύτερος πχ ως καθηγητής) δεν είναι αργομισθία αλλά φυσιολογικό (αφού είπαμε, δεν ενδιαφέρονται για τα λεφτά οι άνθρωποι, μην τους πιέζετε επιτέλους).

Το συμπέρασμα όλων αυτών, λοιπόν, ξέρετε ποιο είναι, αγαπητή μου αναγνώστρια, αγαπητέ μου αναγνώστη; Για την ακρίβεια είναι δύο τα συμπεράσματα: Πρώτον, ότι τελικώς η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι μια λάθος κίνηση. Πλήρη κατάσχεση χρειάζεται. Απόλυτη. Στο 100%. Δήμευση ανεπίστροφη για να ξεμπερδεύουμε. Ούτε να είμαστε υποχρεωμένοι να απαιτούμε την τήρηση του Ελληνικού Συντάγματων και των Νόμων, ούτε να υποφέρουμε τον κάθε κύριο Ζαμπέλη που θέλει να μας κάνει το άσπρο μαύρο, ούτε να έχουμε άγχος αν το τραγαριό κλέβει φράγκα ή όχι. Απλά πράγματα.
Και δεύτερον και σημαντικότερον, ότι η εκκλησία της Ελλάδος είχε βλέψεις να χτίσει μέχρι και υπερπολυτελές ξενοδοχείο Four Seasons, για το οποίο προσωπικά θα πρότεινα να το χτίσει κάποιος άλλος και εν συνεχεία να το δωρίσει στην εκκλησία προκειμένου να μην λογίζεται ως εκκλησιαστική περιουσία. Πλήρης δήμευση λοιπόν. Όχι τίποτε άλλο αλλά να μην μπλέκουμε και σε παζάρια για το αν το 20% είναι λίγο ή πολύ. Ούτως ή άλλως, η εκκλησία άλλα πράγματα ευαγγελίζεται ότι πρεσβεύει, για να μην ξεχνιώμαστε.

Όμως τα ανοσιουργήματα δεν περιορίζονται μόνο στον χώρο της εκκλησίας. Βγήκαν τα αποτελέσματα της συμμετοχής μας στην Γιουρουσοβύζιον πρόσφατα, όπου κλασικά τι άλλο θα βγάζαμε παρά ένα άχρηστο και άοσμο καρακιτσαριό (καλά, αυτά τα ινδιάνικα ου-ου μέσα στο τραγούδι είναι όλα τα λεφτά μιλάμε. Είμαι περίεργος να μάθω αν το είχαν μελετήσει ή τους βγήκε αυθόρμητα). Και ερωτώ λοιπόν εγώ, ο μάλαξ: από την στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε δραματικό επίπεδο και καλούμαι εγώ, ο Έλλην πολίτης, να συνδράμω έμμεσα ή άμεσα στην οικονομική διάσωσή της, γιατί να μην πληρώσει κι ο Αλκαίος την συμμετοχή του στην Γιουρουσοβύζιον από την τσέπη του; Γιατί δηλαδή να την επιβαρυνθώ εγώ που καλούμαι να πληρώσω πιο ακριβά την βενζίνη καθώς και νέους φόρους; Ούτως ή άλλως, αν όντως είναι εθνικός στόχος ως τεχνηέντως πλασάρεται, γιατί όντως να μην πληρώσει από την τσέπη του;

Παρεμπιπτόντως, γιατί δεν έχουμε μάθει ακόμη τον μισθό του νέου προέδρου της ΕΡΤ; Επίσης, μήπως μπορεί να μου πει κάποιος ποιος ο μισθός του Σπύρου Παπαδόπουλου, ο οποίος φυσικά συνεχίζει ακάθεκτος την εκπομπή του που πρεσβεύει την υποτιθέμενη καλοπέραση σε μιαν εποχή που ολοένα και περισσότερος κόσμος πεινάει; Διότι δεν το κόβω να παίρνει λίγα εδώ που τα λέμε. Και φυσικά, θα πάει μέσα κανάς πολιτικός απ'αυτούς που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα; Αν και για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να αρθεί η βουλευτική ασυλία, για την οποίαν όχι μόνο έχουμε καταδικαστεί δις, αλλά ουδείς έχει καταφέρει να πείσει μέχρι σήμερα περί της χρησιμότητός της. Και παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει έστω και λίγη τσίπα να ακολουθήσουν πολλοί και διάφοροι (πχ οι 300 άχρηστοι) το παράδειγμα της Νανάς Μούσχουρη ή του ΠτΔ που έσπευσαν να συνδράμουν από μόνοι τους στα νέα δεδομένα; Κι επί τη ευκαιρία, μιας και περί συμμετοχής ο λόγος, προς τι οι αμέτρητες εξαιρέσεις από τα νέα φορολογικά μέτρα; Γιατί δηλαδή να μείνουν στην απ'όξω οι ταρίφες και οι πλείστοι όσοι, μεταξύ των οποίων και οι υπάλληλοι της Βουλής; Αυτοί έχουν άλλη υπηκοότητα; Επίσης, σε τι είδους συμφωνίες ανήκουν τα 2 νέα υποβρύχια που διάβασα ότι κλείσαμε συν οι γαλλικές φρεγάτες (αν κι εδώ που τα λέμε, με τον ρυθμό που έχουν αρχίσει και σουλατσάρουν οι Τούρκοι έως το Σούνιο πλέον, αυτά ίσως να χρειαστούν τελικώς); Και γιατί δεν βλέπω ανάλογη φορολόγηση με το εισόδημα του καθενός, παρά μπαίνουν στο ίδιο καζάνι αυτοί που κανονικά δεν θα έπρεπε να μπουν; Και για να τελειώσω όπως ξεκίνησα, θα γίνει επιτέλους τίποτε με την αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία (κύριε Ζαμπέλα και λοιποί);

Μην το συνεχίσω, με πιάσατε που το πάω...

8 σχόλια:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

…..Τρύπια τρύπα τρύπησε τρυπητής Τρυπότρυπος….!

…..Ω ‘’«Παναγία Τρυπητή»’’ / κάνε το Θάμα σου, εσύ…., /
ή στείλε, ‘δώ, το γιόκα σου…., / «τον μη ενός μεσίτη», / πάλι και εκ δευτέρου…., /
σ’ αυτό το ‘’Σούπερ Μάρκετ’’ –μας, /
που αχρείοι το κατάντησαν / σκιά ενός ‘’περιπτέρου’’…., /
να «καρφιτσώσει στο σταυρό»…., / όπως και στους Εβραίους…., /

---- Όι, όνειρο : ονείρωξη…., / που έγινε εφιάλτης…., / κι αλί στους φρικαλέους….! ----

και, το δικό μας ‘’«έγγραφο»’’…., /
ημών των απερίτμητων…., / να, μη πουτσοκομμένων…., /

( ……κωδικικέ, ιμπεριαλέ, το εννοώ…., / ε, ννναι, κι αλέ….! )

«έγγραφο το χρεωστικό»…., / ιδού, που,έτσι και μ’ αυτό, /
‘’έξυπνα’’, δες, κερδοσκοπούν, / πάντα, σε βάρος του λαού / τα πλούσια αρχοντόσκυλα….!

Άει…., «να το πάρει από το μέσον / και να το καρφώσει εις τον σταυρόν,» /

( Τι…., ούτε αυτός σταυρώθηκε…., / ως, λεν, ‘’Γιαχβ’’’’αδειασμένος’’…., /
αλλά και ούτε και αυτό…!; )

έτσι, «απογυμνώνοντας / αρχάς και εξουσίας…., /
διαπομπεύοντας αυτάς / ‘’άδειες’’ και δημοσία…., /
αλλά και σύροντας αυτάς / εις την πομπήν του -- Θρίαμβον»…., /
ως λέει προς Κολοσσαείς / ο Φαύλος –σας ο Παύλος….!.....

…..Ευλογείειειειειτε…., μα και….. ευπράααααττετε….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

Normalized Freak είπε...

"Εγώ να φορολογηθώ; Εσύ να φορολογηθείς"

"Να κόβω αποδείξεις; Γιατί; Τι λε ρε!"

Και τελικά ποιοι τρώνε το πέος; Ο μέσος μισθωτός, αλλά και συνταξιούχος, σαν του λόγου μου, που δεν μπορεί να κρύψει τίποτα...

Άδη, δες και αυτό εδώ...

http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=405632

pølsemannen είπε...

Βρε θα πέσει πείνα ρεεε!!! Μοντελάκια θα γίνουν οι δεσποτάδες, από βαρέλια με πόδια.

(Αχ, αυτή η νηστεία. Και ο χαλβάς 550 kcal/100gr έχει και είναι και νηστίσιμος).

Όμως...

Βλέπω... βλέπω... πολλά παραθύρια βλέπω...νααααααα κάτι παράθυρα σε λέω... νααααα κάτι νόμιμα και ηθικά κόλπα...

Μακάρι να βγω ψεύτης.

ellinaki είπε...

Πάλι παίζεις με τα graphics του βλογ και δεν εμφανίζεται τίποτα εκτός από ένα απέραντο κενό σκότος;;;

Θα επανέλθω, όταν επανέλθει και το post :p

Hades είπε...

@Αλέξανδρο
Αν σου πω ότι με έχεις κουφάνει, δεν θα λέω ψέματα... Ωραίος.. :)

@George
"Η καλύτερα τεκμηριωμένη περίπτωση είναι οι χιμπαντζήδες μπονόμπο της κεντρικής Αφρικής, για τους οποίους το σεξ είναι ένας τρόπος να επιλύουν ειρηνικά τις συγκρούσεις στην ομάδα ή για να αποκτούν οφέλη (οι θηλυκές προσφέρουν εαυτόν για να λάβουν τροφή ως αντάλλαγμα). Σε κάποιες περιπτώσεις το κυρίαρχο αρσενικό ασκεί τον κοινωνικό έλεγχο προσφέροντας τις θηλυκές ως «επιβράβευση» στα άλλα αρσενικά."

Νομίζω ότι πρόκειται μάλλον για την κορυφαία πληροφορία του κειμένου! Άξιος ο συγγραφέας! Αν και θα είχε ενδιαφέρον να γινόταν μια δημοσκόπιση ευχαρίστησης και στην χώρα μας....:)
Κατά τα λοιπά, πολύ βιάζεσαι ρε αδελφέ: ξέρεις πόσες φορολογικές εξαιρέσεις θα γίνουν μέχρι να φτάσουμε εκεί που λες; :)

@polse
Όταν λες παραθύρια εννοείς της τηλεόρασης να υποθέσω; Διότι δεν πιστεύω να είσαι τόσο κακεντρεχής που να υποννοείς τίποτε άλλα (όπως αυτά που είχαμε ανοικτά επί χουν..εχμ...επαναστάσεως πως να πω και δεν έμπαιναν οι κλέφτες μέσα -αλβανοί κατά προτίμηση). Απαπαπαπα....

@ellinaki
;;
Βασικά το μόνο που μου παρουσιάζει πρόβλημα είναι τα πρόσφατα σχόλια στην αριστερή στήλη. Δεν έχω διαπιστώσει τίποτε άλλο. Για λέγε, για λέγε αν έχεις κανά άλλο πρόβλημα να διασταυρώσω τίποτε και με άλλους διότι εμένα όλα μια χαρά μου εμφανίζονται. Διότι κατά τα λοιπά δεν έχω πειράξει τίποτε εδώ και μέρες.

ellinaki είπε...

@ Hades

ΟΚ. Τώρα εμφανίζεται κανονικά. Βασικά το πρωί, είχα μπει από υπολογιστή στο γραφείο και δεν φόρτωνε αυτο το καφέ background που έχουν οι αναρτήσεις, με αποτέλεσμα να μην φαίνονται ούτε τα μαύρα γραμματα στο μαύρο φόντο. Ίσως ήταν προσωρινό.

Επί της αναρτήσεως, δεν έχω να προσθέσω κάτι. ΣυμφωνΑω.

Zaphod είπε...

Ολα τα λεφτα ο Ανθιμαουα που εκπληκτος ανακαλύπτει τη νιώθει ένας μετρίως φορολογούμενος εισοδηματίας. Εννοείται ψευδόμενος παράλληλα διοτι αγνοεί πως θα πληρώσει το μισό φόρο απ' αυτον που πληρώνει όποιος άλλος νοικιάζει χώρους. Και βεβαίως και τα υπολοιπα εισοδήματα του θα (υπο) φορολογηθούν ενώ η κρατική μισθοδοσία της εκκλησίας (εικαζεται πως κοστίζει περίπου 750 εκ ευρω το χρόνο) παραμένει!

Hades είπε...

@ellinaki
Βασικά νομίζω ότι το τσέκαρα αυτό που λες. Ίσως σε κάποιες αργές συνδέσεις να είναι βαριά η σελίδα και να μην φορτώνει η μεσαία "λωρίδα". Δεν είμαι σίγουρος πάντως.

@zaph
Όταν έχεις μάθει να κάνεις παιχνίδι με τις κυβερνήσεις ν'αλλάζουν, λογικό δεν είναι να αντιδράς; Το εξοργιστικό όμως ξέρεις ποιο είναι; Ότι βγαίνει στην φόρα όλη η φιλαργυρία και η απληστία τους και δεν έχει πέσει ούτε ένα γιαούρτι. Ή έστω ένα αβγό ρε παιδί μου, κάτι...