Σελίδες

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Μακεδονία τέλος. Ζωή σε λόγου μας.

Ξεκαθαρίζω κάτι, επειδή δεν έχω και πολλά κέφια: το παρακάτω σενδόνι σχετίζεται με γεωπολιτικές κλπ.
Παρακαλώ τους ηλιθίους, να μην προχωρήσουν παρακάτω από αυτή τη γραμμή και να πάρουν το πτηνόν μαζί με το δρόμο και φεύγοντας να πάρουν μαζί (και να χώσουν εις τους ευγενικούς των πάτους) και τις ταμπέλες που μετά χαράς θα άφηναν.

Πριν από ακριβώς 10 χρόνια, σε μια εποχή που τα σενδόνια σε τούτο το ιστορικό βλόγι έφευγαν με καταιγιστικούς ρυθμούς, είχα γράψει μεταξύ άλλων και ένα σενδόνι περί της Μακεδονίας.
Της δικής μας εννοώ, ετούτης που σήμερα προδώσαμε και εκχωρήσαμε οριστικά και τελεσίδικα.

Ίσως το σενδόνι εκείνο να είχε κάποιες ατέλειες, ίσως και κάποιες υπερβολές, όμως ήταν ένα εξαιρετικά ρεαλιστικό σενδόνι και ήδη από τότε προειδοποιούσε πως είχε καταφθάσει η ώρα να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων (το οποίο και πολύ είχε αργήσει κιόλας). Ουδέποτε πήραμε στα σοβαρά, όχι το βλόγι μου και τα σενδόνια που γράφω (αυτά συνολικά χεσμένα τα έχετε διότι οι περισσότεροι είστε το πολύ για κανά Άρλεκιν), αλλά τον άνεμο των εξελίξεων και τα όσα έρχονταν και αυτό είναι που ξεκινάμε σήμερα να πληρώνουμε: η πολιτικοποίηση του Έλληνος σταματάει με τον διορισμό στο Δημόσιο. Τα υπόλοιπα είναι απλώς κομματικά και για όλα φταίν οι άλλοι. Μήπως θυμάστε, τάχα μου, ότι τον ΣΥΡΙΖΑ τον ψήφισαν επειδή ΔΕΝ θα εφήρμοζε το πρόγραμμά του; Εμ, έλα που το εφάρμοσε, αλλά ας μην ξεφεύγω...

Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή των τελευταίων 30 ετών μιας και φτάσαμε στο τέλος του δρόμου για το μακεδονικό, για να καταλάβουμε γιατί φτάσαμε στο σήμερα: 
- ο πατήρ Δράκουλας (βλ. Μητσοτάκης) είχε πει τη μνημειώδη ατάκα ότι "μετά από 20 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται την υπόθεση της Μακεδονίας" (και έπεσε έξω, όπως σχεδόν σε όλα: γι'αυτό εξάλλου και θεωρείται τοτέμ της πολιτικής και γι'αυτό έζησε σχεδόν 100 χρόνια, διότι δεν τον ένοιαζε να πέφτει μέσα. Εξάλλου πολιτικός ήταν, γιατί να τον νοιάζει; )
- όλα τα ενδιάμεσα χρόνια, δεν επεδίωξε κανείς (μα κανείς) να ασχοληθεί στα σοβαρά με το όνομα. Για την ακρίβεια, όπως πληροφορηθήκαμε χθες (και τον πιστεύω απόλυτα τον Κοτζιά σε αυτό) είχαν γίνει προσπάθειες μεγάλου ξεπουλήματος κιόλας.
- σήμερα ποιοι σκούζουν; πρώτον, ο Σαμαράς, που είναι στους κυρίους υπαιτίους που τα πράγματα έχουν γίνει εντελώς σκατά (γι'αυτό εξάλλου τον είχαν πετάξει κλωτσηδόν έξω και ο γέρος Καραμανλής και ο πατήρ Μητσοτάκης). Δεύτερον, όλοι οι πολιτικοί που τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν σε πολυ ισχυρότερες κυβερνήσεις και που θα μπορούσαν να έχουν κάνει σοβαρά βήματα να επιλύσουν το ζήτημα (συμπεριλαμβανομένου και του ανηψιού Καραμανλή). Τρίτον, η Ντόρα (πάλι της ιδίας οικογένειας), η οποία μάλιστα είχε θητεύσει και ως ΥΠΕΞ και εικάζω ότι είχε το θέμα επιμελώς κρυμμένο στο συρτάρι της.
- αφού λοιπόν, τοσα χρόνια δεν υπήρχαν πραγματικά πρόθυμοι (όπου η πάγια θέση μου είναι, ότι αφού δεν επέτρεψαν στον σοβαρότερο διπλωμάτη που είχαμε τις τελευταίες δεκαετίες, το Μολυβιάτη, δεν υπάρχει θεωρία για άλλα), ήρθαν τώρα αυτοί που πραγματικά θέλουν να επιλύσουν την εκκρεμότητα (και ακολουθεί, όπως προϊδέασαν, η Τσαμουριά και το Κυπριακό. Εκπλήσσομαι που δεν μνημόνευσαν τη Θράκη και το Αιγαίο, ίσως να πρέπει να ξαναέλθει ο Ερντογαν, δεν ξέρω). Και τώρα σκούζουν όλοι αυτοί που δεν έκαναν ποτέ το παραμικρό, διότι υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να κάνουν αλλά υπέρ των άλλων (λες κι αυτοί που δεν έκαναν ποτέ, υπέρ ημών θα τα έκαναν).

Πως έχουν τώρα τα πράγματα;
Κατ' αρχήν, πλέον αλλάζουμε κεφάλαιο και μπαίνουμε από το θεωρητικό, στο πρακτικό. Πλέον, ανοίγει κεφάλαιο αλλαγής συνόρων σε όλη σχεδόν τη συνοριακή γραμμή της χώρας. Για την ώρα, μόνο η Βουλγαρία δεν έχει εγείρει θέματα και αν και λόγω ΕΕ είναι δύσκολο να το κάνει, ας μην εκπλαγούμε και ιδιαίτερα άν.....
Κατά δεύτερον, δεν υπάρχει καμία Severna Makedonija. Για την ακρίβεια, ποτέ δεν υπήρξε. Στο ελληνικό κείμενο που διέρρευσε προ ελαχίστων ημερών δεν υπάρχει καμία απολύτως μνεία σε τέτοια υποχρέωση των Σκοπιανών (νυν Μακεδόνων και με τη βούλα). Μόνο τα εθνομηδενιστικά ΜΜΕ και οι βαλτοί εγκάθετοι μετά των ηλιθίων διέδιδαν και αναπαρήγαγαν κάτι τέτοιο, εξυπηρετώντας απόλυτα την εθνομηδενιστική κυβερνητική προπαγάνδα.

Παρακάτω, θα εκθέσω λεπτομερώς τις απόψεις μου για το θέμα (με βάση το κείμενο), όχι επειδή θα αλλάξει κάτι, απλά για να έχουμε να θυμόμαστε. Εξάλλου, πιστέψτε, εγώ το χρέος μου απέναντι στην ιστορία το έχω ήδη πράξει, και όχι μόνο εγκαίρως μέσα από τούτο το βλόγι (και να μου επιτρέψετε να μην αποκαλύψω τι εννοώ).

Για να καταλάβετε σε πόσο ηλίθιο λαό απευθύνονται όλοι, χθες ο Κοτζιάς διευκρίνισε ότι δεν εκχωρούμε την εθνότητα του Μακεδόνα, αλλά την ιθαγένεια.
Τι σημαίνει αυτό; Είτε ότι ως ΥΠΕΞ δεν γνωρίζει τι εστί (σημαίνει) ιθαγένεια, είτε ότι το ξέρει αλλά το διαστρεβλώνει ενσυνείδητα. Διότι η ιθαγένεια είναι άμεσα συνυφασμένη με το έθνος (ως γένος). Πχ, στη Γαλλία δεν μπορείς να πάρεις πολωνική ιθαγένεια, γαλλική θα πάρεις και δεν έχει καμία σημασία αν σε όλη την υφήλιο η Γαλλία λέγεται Φραγκία (France, εξ ου και οι Φράγκοι) αλλά εμείς για λόγους θρησκευτικής ονειρώξεως (βλ. σταυροφορίες) τους ονομάζουμε Γάλλους: οι Γάλλοι τι κάνουν; Μας γράφουν μεγαλοπρεπώς στα παπάρια τους και συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους προς την αιωνιότητα.

Άρα δεν έχει νόημα να λέμε ότι τους εκχωρήσαμε μόνο τη μακεδονική ιθαγένεια και όχι τη μακεδονική εθνότητα, διότι το ένα συνεπάγεται (και προκύπτει από) το άλλο.

Μετά, έχουμε το θέμα της διευκρίνισης της ιθαγένειας: Μακεδόνας/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Δεν ξέρω αν παρατηρήσατε της δηλώσεις του Ζάεφ: πουθενά δεν έκανε λόγο για "πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας", παρά μίλησε ρητώς για Μακεδόνες ως κάτι διαφορετικό σε σχέση με τους Έλληνες: "η ευρωπαϊκή αντίληψη αποτελεί δημοκρατική έκφραση, οι Έλληνες οι μακεδόνες οι Ευρωπαίοι είναι πιο ισχυροί απέναντι στην ξενοφοβία".

Όταν είσαι τόσο ηλίθιος που εκχωρείς το δικαίωμα της καταγωγής από τη Μακεδονία διευκρινίζοντας ότι δεν έχει σχέση με την αρχαία Ελλάδα και την ελληνική κληρονομιά, δεν αφαιρείς από τους άλλους το δικαίωμα να ζητάνε από την ελληνική Μακεδονία κάτι, παρά αφαιρείς το δικό σου δικαίωμα στην πολιτιστική και ιστορική συνέχεια σε σχέση με την αρχαία Μακεδονία: αύριο, που τα Σκόπια θα είναι και με τη βούλα Μακεδόνες -για την ακρίβεια, οι μόνοι Μακεδόνες, προσέξτε το καλά αυτό για να μην ξαναπέφτετε τελευταία στιγμή από τα σύννεφα-, θα είμαστε εμείς που θα βρεθούμε στην αντίθετη θέση και που δεν θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο, γεγονός που θα ανοίξει και επίσημα τις εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος μας.

Πάντα, βεβαίως, θα υπάρχει και μια σοβαρή μερίδα ηλιθίων, κατά βάσιν εθνομηδενιστών, που θα διερωτηθεί, "τι έχουμε να φοβηθούμε από τα Σκόπια;".
Και το Κόσσοβο γέλασε, διότι το Κόσσοβο ξέρει.
Βέβαια, θα μου πείτε και σωστά, μα το Κόσσοβο είναι μια παραδοσιακή περιφερειακή υπερδύναμη, με ιστορική συνέχεια, με πετρέλαια, με πλουτοπαραγωγικές πηγές, με πολιτισμική συνέχεια, με πολιτική ισχύ κλπ, κλπ, δεν είναι Σκόπια...
Ώπα, μισό.........
Νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε έτσι; Δεν έχουμε ξεχάσει ότι το παρόν βλόγι χρησιμοποιεί τόσο καυστικό σαρκασμό, που μπορείτε να εξαφανίσετε έως και το πουρί από την τουαλέτα σας...

Να συνεχίσουμε: οι κωδικοί των αυτοκινήτων θα γίνουν ΝΜΚ (προβλέπει η συμφωνία), αλλά όλοι οι υπόλοιποι κωδικοί θα παραμείνουν MKD. Ερώτηση, αφού "συμφωνήσαμε" στο Severna Makedonija, γιατί δεν γίνονται όλα SMJ;
Απάντηση: διότι (ξαναλέω) το ότι συμφωνήσαμε σε Severna Makedonija το έχετε διαβάσει μόνο σε ρεπορτάζ (κυρίως εθνομηδενιστιού τόξου και την αντίστοιχη αναπαραγωγή από ηλιθίους).

Σε κάποιο σημείο του παλαιού μου σενδονιού έγραφα ότι ο κόσμος νομίζει πως η ιστορία είναι το όνομα, ενώ στην πραγματικότητα το όνομα είναι αυτό που κρύβει όλα αυτά που υπάρχουν από πίσω του, ένα εκ των οποίων είναι η ιστορία, ένα άλλο τα εδάφη και ένα τρίτο, ίσως το βασικότερο όλων, οι προσδιορισμοί (που εμπεριέχουν και το εμπόριο). Μάλλον έχουμε λησμονήσει ότι από αρχαιοτάτων ετών, οι περισσότεροι πόλεμοι γίνονται για την εξασφάλιση πόρων (δηλαδή, για το εμπόριο, το οποίο εμπεριέχει και την ενέργεια).

Από σήμερα και με τη βούλα, ο Μακεδονικός Χαλβάς δεν έχει δικαίωμα να ονομάζεται έτσι: πρέπει να ονομαστεί Νοτιομακεδονικός Χαλβάς (σε πρώτη φάση, διότι σε τρίτη φάση ούτε αυτό θα μπορεί). Για όσους έχουν ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα (ακόμα και για τους εθνομηδενιστές με τον γνωστό σχετικά χαμηλό δείκτη νοημοσύνης), είμαι βέβαιος ότι μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό.
Εξαρχής γκάριζα σε διάφορους διαδικτυακούς (και μη) χώρους που συχνάζω, πως το Severna Makedonija ήταν παραπλανητικό και ανούσιο και ότι όλο το παιχνίδι θα παιζόταν σε όλα τα υπόλοιπα (ήτοι τους προσδιορισμούς): το προϊόν της χώρας δεν θα ονομαζόταν severnamakedonski. Ποτέ δεν προοριζόταν για τέτοιο: macedonian θα ήταν, μακεδονικό. Αυτό δεν  το διαβάσατε πουθενά, μέχρι τη στιγμή που δήθεν διέρρευσε το κείμενο της συμφωνίας, αλλά όπως έχω ξαναπεί, ξέρουν πολύ καλά σε πόσο ηλίθιο λαό απευθύνονται. 

Πάμε στη συνέχεια τώρα. Στο άρθρο 8, μνημονεύεται και το ακόμη καλύτερο, ότι πρέπει (μεταξύ άλλων) να αλλαχθούν και τα βιβλία. Οι εθνομηδενιστικοί κύκλοι, όπως όλα τα φίδια που προσπαθούν να σε υπνωτίσουν, διέρρεαν δήθεν ότι αυτό αφορά τα Σκόπια. Λάθος: ρητώς μνημονεύεται ότι αφορά και τα δύο μέρη. Δεν θα αλλάξουν μόνο οι Σκοπιανοί γτα δικά τους, θα αλλάξουμε και εμείς τα δικά μας. Και το ερώτημα είναι το εξής: αφού τάχα μου έχουμε διασφαλίσει τα συμφέροντά μας, γιατί να αλλάξουμε τα δικά μας τα βιβλία; Και τι θα λέμε ότι ήταν ο Φίλιππος ο Β' ή ο Μ.Αλέξανδρος; Αλλαγή βιβλίων, η χαρά της Ρεπούση λέμε, παρόλο που η γυναίκα πήρε μεγάλη στεναχώρια πρόσφατα, αφού είδε το περί συνωστισμού αφήγημά της να καταρρέει διά στόματος Ερντογάν ο οποίος δήλωσε ότι μας έριξαν στη θάλασσα της Σμύρνης... Αλλά μην ξεφεύγουμε...

Θυμάστε λίγο καιρό πριν που στα Σκόπια ξήλωναν τις ταμπέλες από το αεροδρόμιό τους;
Για θυμηθείτε τώρα και τον Μπουτάρη που έλεγε να αλλάξουμε τις ονομασίες στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ διότι μπερδεύεται ο κόσμος με τα Σκόπια (τα οποία αποκάλεσε Μακεδονία, ως δήθεν ότι τα λένε έτσι οι άλλοι):



Λοιπόν, όπως δεν έπεσα έξω σε τίποτε από τα προηγούμενα που επί χρόνια έγραφα (και αυτό δεν το λέω για να βλογάω τα γένια μου), έτσι σας διαβεβαιώ πως δεν θα πέσω έξω ούτε σε αυτά που θα σας γράψω τώρα:
Ανάμεσα στις δύο χώρες, έγινε προ πολλού μια συμφωνία λείανσης των γωνιών, με την ελπίδα ότι θα χρησιμοποιθεί ως ένδειξη καλής θέλησης για να συνεχίσουν οι "διαπραγματεύσεις". Στο πλαίσιο της λείανσης, για ένα διάστημα δεν θα χρησιμοποιεί κανείς τίποτα (αν και οι Σκοπιανοί δύσκολα θα κρατηθούν με τέτοιο θησαυρό στα χέρια τους).
Για παράδειγμα, δεν θα ονομάζουν αυτοί το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος και δεν θα ονομάζουμε εμείς το αεροδρόμιο Μακεδονία (οσονούπω κι έρχεται).
Τα βιβλία θα αλλάξουν με σκοπό να χαθεί η ιστορική μνήμη. Ούτως ή άλλως είμαστε ανιστόρητοι ως έθνος. Οι δε όποιες ορθές ιστορικές επικλίσεις θα αποδίδονται σε χρυσαυγήτες (υπάρχει πλήθος εθνομηδενιστών που ευχαρίστως φασίζουν κατά του οιουδήποτε και μάλιστα μετά χαράς). Ξέρεις ιστορία; Άρα είσαι χρυσαυγήτης: αυτή θα είναι η τακτική που θα ακολουθηθεί, διότι ταυτόχρονα θα υπάρχει και ποινικοποίηση και πολλά άλλα που να επιχειρούν να "αποτρέψουν" τον κόσμο από το να ταυτιστεί με τους χρυσαυγήτες. 
Σάμπως δεν τα είδαμε πρόσφατα και με τα αίσχη του gay pride; Είμαι βέβαιος ότι όλοι είδατε τη φωτογραφία που στην αριστερή πλευρά έχει δύο... μερακλήδες και από την άλλη την κοινοβουλευτική ομάδα της ΧΑ με τη λεζάντα "αν σε ενοχλεί αυτό και όχι ετούτο, έχεις πρόβλημα". Καταλάβατατε; Ή μ' εμάς, ή με τους άλλους. Το ίδιο θα γίνει κι εδώ: ή αποδέχεσαι το ξεπούλημα και την προδοσία, ή είσαι χρυσαυγήτης και φασίστας. Δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν στην παρέχουμε, στην αρνούμαστε, ανάμεσα σε δύο θα διαλέξεις, είτε γουστάρεις, είτε όχι. 
Βέβαια, ως γνωστόν οι χρυσαυγήτες αν υπάρχει κάτι που δεν ξέρουν, αυτό είναι η ιστορία, άρα μέσα στον κυκεώνα θανατηφόρων λαθών, γίνεται και αυτό της ποιοτικής αναβάθμισης των χρυσαυγητών, το οποίο θα διαπιστώσουμε σε όλη του την έκταση μετά από λίγα χρόνια.

Για να καταλάβετε πόσο σοβαρό είναι αυτό το τελευταίο, θα σας υπενθυμίσω ότι το κυπριακό πρόβλημα έχει προκύψει ακριβώς από την ίδια τακτική, όπου στέλναμε στους Τούρκους τους Έλληνες μουσουλμάνους, ακριβώς επειδή ήταν μουσουλμάνοι. Τώρα, παρόμοιοι κύκλοι στέλνουν στους φασίστες, όποιον ξέρει ιστορία, όπως ενδιαμέσως, προ εμφυλίου, άλλοι παρεμφερείς κύκλοι έστελναν κυνηγημένους στο βουνό ανθρώπους άσχετους με τέτοια πράγματα (όπως πχ ο βενιζελικός Σαράφης). 
Όλα αυτά, επιτελούν το ίδιο έργο, την όξυνση των καταστάσεων και στην Ελλάδα η όξυνση έχει αποδείξει ότι παύεται με πολύ αίμα και πολύ μίσος. Αλλά δε βάζουμε μυαλό.

Να συνεχίσω όμως: έχουμε παραδώσει τα πάντα στους Σκοπιανούς. Πλέον αυτοί οι τύποι δεν θα χρειάζονται συνταγματικές πρόνοιες περί απανταχού Μακεδόνων, ή αλυτρωτικούς χάρτες με τη Θεσσαλονίκη. Το άρθρο 7 είναι σαφέστατο και αναφέρεται στην αντίληψη περί των εννοιών: αυτό που τους έχουμε εκχωρήσει δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική κληρονομιά: "αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και πολιτιστική κληρονομιά". Τελεία. Ξαναλέω, ολογράφως τελεία: διαφορετικό, αλλά "ξεχνάει" να μνηνομεύσει ως προς τι. Τι είναι αυτό που συμφωνούν τα δύο μέρη; Αρχίζετε ναν καταλαβαίνετε τώρα; Έτσι όπως έχει γραφτεί η πρώτη παράγραφος του αρ.7, απλώς λέει ότι τα δύο μέρη θα ορίζουν διαφορετικά το τι σημαίνει Μακεδόνας και μακεδονικός, όχι ότι ο Μακεδόνας των Σκοπίων είναι άλλο πράγμα από την ιστορική Μακεδονία. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία σε αυτό διδότι δεν μνημονεύεται πουθενά.
Στην παράγραφο 2 και 3, αναγνωρίζουμε πλήρως ότι εμείς είμαστε κάτι άλλο από εκείνους, μόνο που αυτοί πλέον ονομάζονται Μακεδόνες. 
Έχετε δει κάπου μέσα στη συμφωνία να μνημονεύεται ότι οι δικοί μας μπορούν να ονομάζονται Μακεδόνες; 
Όχι, θα "διέφυγε". 
Άρα, λοιπόν, αυτοί που μένουν στις περιοχές της παρ.2 είναι κάτι διαφορετικό από αυτούς που μένουν στις περιοχές της παρ.3 και μόνο οι δεύτεροι ονομάζονται Μακεδόνες, οι οποίοι προσδιορίζεται ότι είναι πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Το πιάσατε τώρα; Ο γεωγραφικός προσδιορισμός έτσι όπως καθορίστηκε, γυρνάει μπούμερανγκ, ανάποδα, αφοόυ αφήνει να εννοηθεί ότι εμείς κατέχουμε το νότιο τμήμα της συνολικής Μακεδονίας, το οποίο θα πρέπει να μετονομάσουμε σύντομα κιόλας σε Νότια Μακεδονία (αντί του κεντρική). Όμως ούτε αυτό το το τελευταίο θα μπορέσουμε να κρατήσουμε, διότι πλέον υπάρχει κράτος με την ονομασία της Μακεδονίας στα βόρειά μας. Για να καταλάβετε πόσο σοβαρό είναι αυτό, αναλογιστείτε τι έχει να γίνει η η Θράκη μετονομαστει σε "Δυτική Ευρωπαϊκή Τουρκία"... Νομίζω δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο επί τούτου...

Πάμε τώρα, στην παρ.4; Τι είναι η μακεδονική γλώσσα; κομμάτι των σλαβικών γλωσσών και κουλτούρας. Είδατε πουθενά να γίνεται λόγος για μακεδονική γλώσσα που είναι ελληνική γλώσσα; Όχι. Τι μιλάνε οι κάτοικοι της βορείου Ελλάδος; Ελληνικά, όχι μακεδονικά. Τα μακεδονικά είναι σλάβικη γλώσσα. Το καταλάβατε τώρα ή ακόμα μπερδεύετε τα επίσημα κείμενα, τις συμφωνίες, με τα άρθρα και την προπαγάνδα των εθνομηδενιστών; Σε μια Συνθήκη, σημασία έχει αυτό που υπογράφεται, όχι αυτό που αναλύεται ως ερμηνεία εκ των υστέρων. Γκέγκε;

Πάμε τώρα στο άρθρο 8: αν κάποιο από τα δύο μέρη διαπιστώσει ότι το άλλο μέρος χρησιμοποιεί σύμβολα που δεν πρέπει, θα ζητήσει από το έτερο συμβαλλόμενο μέρος να τα αποσύρει (παρ.1).
Να το ξαναπώ: δεν λέει, αν το πρώτο μερος (εμείς) διαπιστώσουμε ότι το άλλο μέρος (Σκοπιανοί) χρησιμοποιήσουν σύμβολα που μπλα μπλα μπλα...
Λέει ρητώς και για τα δύο μέρη. Επειδή εγώ αν και άπιστος, είμαι πτωχός το πνεύματι ρε παιδιά, για εξηγήστε μου, εμείς ποιο ακριβώς σκοπιανό σύμβολο χρησιμοποιούμε, που μπορεί να βγάλει τα Σκόπια από τα ρούχα τους και να μας ζητήσουν σε σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταργήσουμε; Τον ήλιο της Βεργίνας;Βλέπετε, πως όλο το "υποστηρικτικό" τμήμα της Συνθήκης έρχεται και επιβεβαιώνει διαρκώς ότι πουλήσαμε τη Μακεδονία κι ουχί ότι διασφαλίσαμε τα συμφέροντά μας;

Πάμε τώρα στην παρ.2, που έχει πολύ μεγάλη πλάκα: το δεύτερο μέρος (Σκόπια) θα επανεξετάσει τα μνημεία του κλπ, κλπ, ώστε να μην συγχέονται με την αρχαία ελληνική ιστορία που είναι αναπόσπαστο μέρος του πρώτου μέρους. Καταλάβατε τώρα; Όταν έγινε ο προσδιορισμός του τι εστί μακεδονικός, πουθενά δεν αναφέρθηκε η λέξη ελληνικός ή άλλο παράγωγή της, ακριβώς διότι στο πλαίσιο της συμφωνίας το μακεδονικόν πρέπει να διαχωριστεί από το ελληνικόν. Τώρα λοιπόν, προς επίρρωσιν όλων των παραπάνω, έρχεται και διευκρινίζει πως τα μνημεία του δευτέρου μέρους (δηλ. τα μακεδονικά, η ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά τους) πρέπει να είναι διαφορετικά από την ελληνική πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά του πρώτου μέρους. Μόνο στη μία περίγραφή μνημονεύεται εθνικός επιθετικός προσδιορισμός.

Καταλάβατε τώρα (για να μην αναλύω όλο το κείμενο), προς τι η ιστορική λείανση που προανέφερα (με σχολικά βιβλία, χάρτες, κλπ); Προκειμένου μετά από 20 χρόνια ό,τι μακεδονικό υφίσταται να είναι ταυτισμένο με τους Σκοπιανούς. 
Η Μακεδονία τελείωσε από την Ελλάδα κυρίες και κύριοι, ημερομηνία 17/6/18, με υπογραφές των Τσίπρα και Κοτζιά.

Για ψάξτε τώρα στο βλόγιόν μου να δείτε πόσες φορές έχω γράψει τα περασμένα χρόνια ότι θεωρούσα τον ΣΥΡΙΖΑ (του ακόμα ασθμαίνοντος 3%) ίσως ό,τι πιο επικίνδυνο έχει βγει ποτέ στη χώρα. Καταλαβαίνετε τώρα τι εννοούσα;
Και τώρα, όπως έχουν ήδη προαναγγείλει, επειδή οι εθνομηδενιστικές ορέξεις άνοιξαν, θέλουν να λύσουν και το θέμα της Τσαμουριάς και το Κυπριακό.
Καταλαβαίνετε πως.

Α, κάτι τελευταίο, επειδή εσχάτως οι εθνομηδενιστές, σίως επειδή θεωρούν ότι ετυμολογικά προκύπτει από το gay pride, μας έχουν γίνει και εξπαίρ στο Δίκαιο της Θάλασσας (σας προτρέπω να βρείτε το έτερο σενδόνι μου επί του θέματος, μιας και πρόκειται περί αριστουργήματος), επιχειρούν να μας καθησυχάσουν και περί του αρ.13 της ιδίας συμφωνίας, ότι τάχα μου και δήθεν και όχι και λοιπά. Για να σκεφτείτε πόση πρεμούρα έχουν, που επιστρατεύθηκαν παλι τα ελληνικά hoaxes για να καταρρίψουν (λέμε τώρα) τον υποτιθέμενο μύθο.

Μόνο δύο κουβέντες θα πω.
Ένα περίκλειστο κράτος έχει δικαίωμα πρόσβασης στη θάλασσα, υπό την προϋπόθεση ότι τόσο το ίδιο, όσο και τα συνορεύοντά του, έχουν υπογράψει τη Συνθήκη. Η λεπτομέρεια εδώ είναι, ότι ο Δίκαιο δεν καθορίζει / δεσμεύει το που μπορεί να είναι αυτή η πρόσβαση στη θάλασσα. Δηλαδή στην περίπτωσή μας, μπορεί να είναι και στον Εύξεινο Πόντο (Βουλγαρία) και στην Αδριατική (Αλβανία) αλλά και στο Αιγαίο (Ελλάδα). Δεν θέλω να σας το μπλέξω κι άλλο, διότι πρακτικά και αλλού μπορεί να είναι, αλλά ας μείνουμε σε αυτές τις τρεις λύσεις. Η ουσία είναι ότι πουθενά δεν υπάρχει δέσμευση για εμάς, να κάνουμε και αυτήν τη διευκόλυνση. Το γιατί θα γίνει και αυτό, το αφήνω στον δείκτη νοημοσύνης του καθενός. 
Το μόνο που θα προσθέσω είναι πως, τα πράγματα είναι τόσο απλά που ακόμα και το iq ενός εθνομηδενιστή μπορεί να τον βοηθήσει να το καταλάβει, παρόλο που οι τοιούτοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο πόλεμος στη Συρία γίνεται τόσα χρόνια μετά, όχι επειδή εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση οι Ρώσοι στη Μεσόγειο, αλλά επειδή έτσι έχει καβλώσει στους Αμερικάνοι, να κοπανάνε στου διαόλου την κάλτσα για να περνάει η ώρα. Βέβαια θα μου πείτε τώρα και σωστά, δεν συνορεύει η Ρωσία με τη Συρία; Μα φυσικά και συνορεύει. Ε; Δεν συνορεύει; Με πιάσατε, πιστεύω.... 

Και για το τέλος, επειδή διάφοροι εκφράζουν την απολύτως λογική απορία, ότι δεν μας απαγορεύει κανείς να ονομαζόμαστε κι εμείς Μακεδόνες ή να συνεχίσουμε να τραγουδάμε Μακεδονία ξακουστή κλπ, θα τους συστήσω να διαβάσουν λίγο πιο προσεκτικά το κείμενο της συμφωνίας και να αναλογιστούν πως μέχρι πρότινος, δεν υφίστατο μακεδονικό κράτος, ούτε μακεδονική ιθαγένεια. Πλέον υπάρχουν και αυτό αλλάζει όλα τα; δεδομένα. Σημασία δεν έχει αν το γειτονικό κράτος είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από 'σένα, αλλά το αν επιβουλεύεται εδάφη σου. Όπως, λοιπόν, είναι επικίνδυνο να λέει κάποιος εντός συνόρων ότι εγώ είμαι Αλβανός ή Τούρκος διότι αμφότερα παραπέμπουν σε μειονότητες με όσα αυτές συνεπάγονται, έτσι από σήμερα θα ισχύει και για το είμαι Μακεδόνας. Κατανοητόν;

Πιο πριν, η Μακεδονία ήταν μέρος της Ελλάδας, πλέον η Μακεδονία είναι επίσημα εκτός ελληνικού πολιτισμού και ιστορίας. Άρα δεν μπορούμε να τραγουδάμε για Μακεδονίες και τα τοιαύτα. Μην εκπλαγείτε, αν υπάρξει και η σχετική ποινικοποίηση του ζητήματος. Εξάλλου, είμαι βέβαιος πως γνωστός δικηγόρος που ήδη πανηγυρίζει, μετά χαράς θα αναλάβει δωρεάν τέτοια εξυπξηρέτηση εις βάρος οτου ελληνικού έθνους, αν φυσικά δεν τον προλάβει κανάς κυβερνητικός παράγοντας ή καμιά ΜΚΟ.

Τα δεινά, τώρα ξεκινάνε, το πουλόβερ μόλις ξεκίνησε να ξηλώνεται.
Μέχρι τώρα ήμασταν στους τίτλους εισαγωγής του έργου. Τελικά αυτή η έρμη η περιοχή δεν θα ηρεμήσει ποτέ.

Τετέλεσται. 



6 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...

Άδη, η καλύτερη ανάλυση που έχω διαβάσει για το μακεδονικό. Τύφλα να έχουν οι "μεγαλοδημοσιογράφοι" (του κώλου).

Πού προσυπογράφω;

hellel είπε...

Αγαπητέ Άδη, αν και χθόνιος σωστά τα διέβλεψες και τα έγραψες όλα, καλύτερα και από εμένα που είμαι επουράνιος (χεχεχε). Ήδη Γερμανική εφημερίδα ανακάλυψε (ξανά) "καταπιεσμένη Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα". Έπεται συνέχεια.
Χωρίς να θέλω να φανώ απαισιόδοξος, έχω την εντύπωση ότι θα έχουμε την μοίρα των Ελλήνων της Μεγάλης Ελλάδας,και μετά από 100 χρόνια θα κάνουμε και εμείς μια "ωραία γιορτή Ελληνική" όπως είπε ο Αλεξανδρινός.
Γειά χαρά.

عطية الصاوي είπε...


http://almutamayiz.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%B9%D8%B2%D9%84-%D8%A7%D8%B3%D8%B7%D8%AD-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AD%D8%B3%D8%A7%D8%A1/
http://almutamayiz.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%B9%D8%B2%D9%84-%D8%A7%D8%B3%D8%B7%D8%AD-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AD%D8%B3%D8%A7%D8%A1/
http://almutamayiz.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%B9%D8%B2%D9%84-%D8%A7%D8%B3%D8%B7%D8%AD-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AD%D8%B3%D8%A7%D8%A1/
http://almutamayiz.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%B9%D8%B2%D9%84-%D8%A7%D8%B3%D8%B7%D8%AD-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AD%D8%B3%D8%A7%D8%A1/
http://almutamayiz.com/
http://almutamayiz.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%85%D8%A7%D9%85/
http://almutamayiz.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81-%D9%81%D9%84%D9%84-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%85%D8%A7%D9%85/
http://almutamayiz.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%85%D8%A7%D9%85/

عطية الصاوي είπε...


شركة عزل فوم بالاحساء
شركة عزل مائى بالاحساء
شركا ت عزل الاسطح بالاحساء

عطية الصاوي είπε...


شركة عزل فوم بالاحساء
شركة عزل مائى بالاحساء
شركا ت عزل الاسطح بالاحساء

عطية الصاوي είπε...


شركة غسيل خزانات بالدمام
شركة عزل خزانات بالدمام
شركة تنظيف موكيت بالدمام