Σελίδες

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Και έφυγε κι Ζήκος, ωϊμέ....

Παρεξηγήθηκε, λέει, που του ανακοίνωσαν την απόλυση με δικαστικό κλητήρα. Περίεργον, κι εγώ που διάβαζα δηλώσεις του ότι το έμαθε από το ίντερνετ... Πάλι καλά να λέει που δεν του απαγόρεψαν και την έξοδο από τη χώρα με τα όσα είχε κάνει.
Έφυγε προσβεβλημένος, διάβασα. Δεν του συμπεριφέρθηκε σωστά ο Ολυμπιακός, άκουσα να λέει. Δηλαδή οι παίκτες που όχι μόνο τους πήδηξε την ψυχολογία αλλά και δεν δέησε να τους αποχαιρετήσει καν, τι να πουν; Και πολύ ασχοληθήκαμε μαζί του.

Και τι δεν είδαμε επί της προπονητικής θητείας του: την ομάδα να παίζει με 4 πλάγια μπακ στο ίδιο ματς, τον Ντομί αμυντικό χαφ, τον Ντιόγκο και τον Όσκαρ δεκάρι, τον Κατσικογιάννη να φορτώνεται την ήττα από την ΑΕΚ, τον Λεντέσμα και τον Στολτίδη να σκουπίζονται πάραυτα και άνευ λόγου (αφού πρώτα θαυμάσαμε τον Στολτίδη έως και δεύτερο φορ!!!), τον Ζαϊρί να εξαφανίζεται παντελώς πάνω που είχε αρχίσει να ρολάρει. Μιλάμε ότι ο άνθρωπος ήταν πουθενάς. Την ομάδα να κάνει μίνι προετοιμασία εν μέσω αγώνων και να αποκαίγεται, και όταν ήρθαν οι διακοπές αντί για προετοιμασία, να κάνει διακοπές για να καούν έως και τα κάρβουνα μόνο και μόνο επειδή ο κύριος Ζίκο ήθελε να πάει διακοπές στο Μπραζίλ. Δεν ανέλυε τους αντιπάλους σε βίντεο, πήγαινε μόνο στις προπονήσεις και δεν ακολοθούσε την ομάδα στο πλήρες της πρόγραμμα ως όφειλε, ενώ έφτασε σε σημείο με την Λάρισα να... ξεχάσει να αλλάξει το πρόγραμμα προπονήσεως με αποτέλεσμα το πρωϊ πριν εκείνο το ματς οι παίκτες να κάνουν ασκήσεις δίχως προπονητή και προπονητικό τημ! Ε-Λ-Ε-Ο-Σ... Τα λέγαμε από τον Νοέμβριο κιόλας ότι θα έφευγε νύχτα αλλά τέτοιο χάλι δεν το φανταζόμουν σε καμία περίπτωση. Εδώ μιλάμε ότι φτάσαμε στο σημείο να κοντέψουμε να αναπολήσουμε την εποχή Κετσπάγια, όπου ο Ολυμπιακός ήταν μεν το πιο εμετικό αμυντικό συνοθύλευμα, αλλά τουλάχιστον είχε ένα σύστημα. Καταλάβαινες ότι πρόσεχαν όλοι την άμυνα, Επί Ζίκο, ο καθένας έκανε ό,τι γούσταρε. Μέχρι κι ο Αβραάμ με τον Μέλμπεργκ είπαν να τεστάρουν τις αποδόσεις τους εντός του γηπέδου από τη θέση του σέντερ φορ. Μιλάμε για αίσχος...

Και το χειρότερο δεν είναι αυτό, αλλά ότι την φετινή αποτυχία θα την χρεωθούν αδίκως οι εξαιρετικά φιλότιμοι Μπάντοβιτς και Νινιάδης. Διότι τώρα που ξανανέλαβαν, τα πράγματα είναι απείρως χειρότερα από την πρώτη φορά που είχαν αναλάβει προ μηνών. Και θα είναι μέγα έγκλημα αν τους κάψουμε αμφότερους.

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να τα λέω, αλλά ειλικρινά αυτά που γίνονται στην ομάδα πραγματικά είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικά. Πήγαν, λέει, ο Χρυσικόπουλος με τον Θεοδωρίδης Τζέη Αρ να τρίξουν τα δόντια στους παίκτες. Ναι... Ως τι πήγαν, δεν μας είπε κανείς; Με τι ιδιότητα; Διότι football manager παίζω κι εγώ από το 2002 κιόλας και είμαι μάλιστα και πολύ καλός, αλλά αυτό δεν με εξουσιοδοτεί να πάω να μιλήσω στους παίκτες. Αν πήγαινε ο Μωράλης θα υπήρχε μια λογική. Στον Χρυσικόπουλο και τον Θεοδωρίδης Τζέη Αρ, δεν υπάρχει καμία. Και μέσα σε όλα ξαναπετάχτηκε και ο Θεοδωρίδης ο μπαμπάς, κατά τον οποίον ευθύνεται η διαιτησία και το ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει φωνή στα κέντρα αποφάσεων. Ντάξει μεγάλε, άστο. Ζωγράφισες πάλι. Στην καρδιά του προβλήματος χτύπησες σου λέω. Βούλωσέ το τώρα και τράβα πλύνε κανά πιάτο, βαρεθήκαμε τόσα χρόνια.

Βέβαια, μέσα σε όλα μίλησε και ο κυρ-Νικολακόπουλος. Εμ, βέβαια. Υπάρχει μεγαλύτερος γνώστης των ποδοσφαιρικών πεπραγμένων από τον κυρ-Νικολακόπουλο; Θαυμάστε τι έγραψε ο παμμέγιστος στην ιστοσελίς του εφάμιλλα εμετικού novasportfm (μια λέξη):

Ο Λέτο πέρσι στο αποκορύφωμα της κόντρας του με τον Βαλβέρδε, είχε σουτάρει μία μπάλα στην προπόνηση κι αυτή είχε βρει ένα βοηθό του Ερνέστο. Νωρίτερα, στο περιθώριο ενός αγώνα με τον Πανθρακικό, ο Αργεντινός όταν έγινε αλλαγή, είχε φτάσει στον πάγκο και κλοτσούσε μπουκάλια.

• Στην Καβάλα, ο Όσκαρ όταν αντικαταστάθηκε και πήγε στον πάγκο, κλότσησε κι αυτός ένα μπουκάλι. Δεν είχε…σημαδέψει ο Ισπανός τον Ζίκο, αλλά αν ο λευκός Πελέ δεν είχε την…ταχύτητα να ανοίξει τα πόδια του και να περάσει από κάτω το μπουκάλι, θα είχαμε τώρα να λέμε ότι ο Όσκαρ κλότσησε μπουκάλι πάνω στον Ζίκο.

• Η διαφορά είναι ότι ο Λέτο ήταν ένα…γνωστό πρόβλημα πέρσι στο Ρέντη, σχεδόν από την αρχή της σεζόν. Ένα, όμως. Εδώ, τώρα, με τον Ζίκο, το πρόβλημα είναι όλη η ομάδα…

• Κι είναι τόσο κακές οι επιλογές που έγιναν φέτος με τους προπονητές στον Ολυμπιακό, που μοιάζει…θεός του ποδοσφαίρου ο Βαλβέρδε, ένας απλώς καλός προπονητής.

• Ένας προπονητής, που στο ισπανικό πρωτάθλημα είναι στην 10η θέση με τη Βιγιαρεάλ. Μία ομάδα, που ποτέ δεν είχε τερματίσει τόσο χαμηλά την προηγούμενη εφταετία στο ισπανικό πρωτάθλημα.

• Ένας προπονητής, που με την άλλη του ομάδα στην Ισπανία, την Εσπανιόλ, ήταν τη μία χρονιά 11ος και την άλλη 12ος στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

• Φανταστείτε λοιπόν πόσο κακοί προπονητές είναι ο Κετσπάγια κι ο Ζίκο, όταν θεοποιούμε ένα απλώς καλό προπονητή, σαν τον Ερνέστο. Γιατί ένας απλώς καλός προπονητής μοιάζει πολυτέλεια για τον Ολυμπιακό…

Για πείτε μου, υπάρχει κάτι που δεν σας κολλάει; Κάτι που δεν σας πηγαίνει καλά; Η απάντηση αμέσως μετά, αλλά ξαναδιαβάστε το λίγο...

Ο Βαλβέρδε άσχετε κυρ-Νικολακόπουλε δεν έχει περιοριστεί μόνο σε μια 11η και μια 12η θέση στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά έχει και μια εκπληκτική πορεία έως τον τελικό του ΟΥΕΦΑ με την Εσπανιόλ, κι έχει και μια 4η θέση με την Μπιλμπάο η οποία θέση είναι και η καλύτερη των Βάσκων τα τελευταία 12 χρόνια. Χώρια φυσικά ότι έχει και ένα νταμπλ στην Ελλάδα, το οποίο προφανώς ακόμη σου κάθεται στον λαιμό. Σημειωτέον, ότι ο "απλώς καλός Βαλβέρδε" μόλις 5 μέρες πριν το ανωτέρω άρθρο αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση από τον ίδιον τον δημοσιογράφο. Και εν τέλει πες μας ρε φίλε, ποιον προπονητή θεωρείς τον σωστό για τον Ολυμπιακό; Τον Μουρίνιο ας πούμε;

Αναφορικά με τον "κακό προπονητή Κετσπάγια", πως είναι δυνατόν να είναι κακός ένας προπονητής που από το καλοκαίρι κιόλας είχε φτιάξει μια ομάδα που πέταγε; Ποσώ δε μάλλον όταν εν μέσω "πανηγυριών" του καλοκαιριού όπου την χολέρα δεν την ήθελε κανείς, ο κυρ-Νικολακόπουλος προσπαθούσε να μας πείσει ότι όσους παίρνει από την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός βγαίνουν επιτυχημένοι άρα νομοτελειακά θα επιτύχει και ο Κετσπάγια, για τον οποίον μέχρι και τα κοκκόρια του Κόκκαλη γεννούσαν...

Αναφορικά όμως με τον "κακό προπονητή Ζίκο" και πάλι έχω απορίες: μόλις 3 βδομάδες μετά την πρόσληψη Ζίκο (όπου ήθελε να μας πείσει ότο ο θρύλος ήδη πέταγε) το μοναδικό ζήτημα που κατά τον κυρ-Νικολακόπουλο ήταν υπό εξέταση ήταν το αν θα καταφέρει η ομάδα να σπάσει το ρεκόρ καλύτερης άμυνας που βαστάει από το 1973! Μόλις 3 βδομάδες μετά (ρε, βλέπει μπάλα ο άνθρωπος μιλάμε). Όταν μόλις ένα μήνα μετά την πρόσληψη Ζίκο ακούστηκε η επιθυμία της Φλαμένγκο να τον επαναπατρίσει, έκανε τον σταυρό του μη τυχόν και μας φύγει η προπονητάρα και βρεθούμε ξανά στο μαύρο έρεβος. Παρεμπιπτόντως, στο ίδιο προφητικό κείμενο γράφει ότι "Η πλάκα είναι ότι ο Ζίκο, όπως ίσως θυμάστε από ένα κομμάτι της στήλης τις προάλλες, στο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό έχει βάλει όρο, ότι μπορεί να το σπάσει όποτε θέλει και να φύγει, δίνοντας μία εύλογη αποζημίωση. Όπως κι ο Ολυμπιακός μπορεί να του το σπάσει, ουσιαστικά χωρίς αποζημίωση! ". Τώρα λοιπόν που θα προσφύγει ο Ζίκο στην ΟΥΕΦΑ, θα δούμε αν όντως ίσχυε κάτι τέτοιο. ΔΙότι από την πλευρά του Ολυμπιακού βγήκε προς τα έξω ότι του πρότειναν μισό μύριο ή ουστ έτσι νέτα-σκέτα. Προφανώς βέβαια το μισό μύριο είναι "ουσιαστικά τίποτε" για τον κυρ-Νικολακόπουλο που το φυσάει το φράγκο και ως ποσόν δεν του λέει και κάτι. Και φυσικά, προς επιβεβαίωση-δικαίωση του Ζίκο, μην ξεχνάμε ότι για τον κυρ-Νικολακόπουλο (εν αντιθέσει με τον κυρ-Θεοδοδωρίδη βέβαια) για τα πάντα φταίνε οι πιτσιρικάδες... Θεός!

Τώρα λοιπόν, στην 6.784.286.478η κωλοτούμπα του ο κυρ-Νικολακόπουλος μας ξανακάνει το άσπρο αρχικώς καφέ και μετά εμπριμέ σε αποχρώσεις του ροζ, προκειμένου να μας ισχυριστεί αφενός ότι βλέπει μπάλα, ενώ η ίδια του η πέννα αποδεικνύει με τον πλέον εμετικό τρόπο ότι πρόκειται περί ασχέτου που απλώς παραμυθιάζει τον κόσμο (εκτός αν δεχθώ ότι όσα γράφει τα γράφει με συγκεκριμένη στρατηγική, οπότε εκεί πάμε σε άλλα "γήπεδα"), αφετέρου ότι πρόκειται περί προφήτης που μας είχε προειδοποιήσει για τα πάντα.
Πράγματι μεγάλε, βλέπεις μπάλα! Θεός!

ΥΓ. Απορία προκαλεί η συνεχής αναφορά του ονόματος Σκόκο όλη την ώρα. Μιλάμε για έναν παίκτη που αν και όντως ξέρει πολλή μπάλα, μία παίζει, 19 δεν παίζει. Χίλιες φορές Εστογιαννόφ που ψυθιρίστηκε σήμερα. Ο Σκόκο καλά είναι εκεί. Αν θέλει, ας πάει στον βάζελο. Ούτως ή άλλως απ'ό,τι ακούγεται έχουν ανοίξει κάτι παρτίδες εδώ και 2-3 βδομάδες οι 2 αθηναϊκές ομάδες... :)

2 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...

Πάντως ρε συ Άδη το είχες πει, "θα φύγει βράδυ", και εγένετο. Σωστός.

Hades είπε...

Έπρεπε να έχω αυτοπροταθεί πριν πάρουν τον Τζέη Άρ αλλά που να μου πήγαινε το μυαλό... :):):)