Σελίδες

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Και λίγα αθλητικά...

(που ξέρω ότι σας έχουν λείψει αρκετά, ιδίως στο... ασθενές φύλο που διαβάζει μανιωδώς -λέμε τώρα- ετούτο εδώ το βλόγιο... :) )

Δεν θα πανηγυρίσω τη χθεσινή νίκη διότι προσωπικά την είχα βέβαιη. Απλώς δυσαρεστήθηκα αρκετά που δεν είχε και την αντίστοιχη έκταση που επιθυμούσα,όχι για άλλον λόγο αλλά επειδή πολύ μας τα ζάλισαν πέρσυ οι αεκτζήδες (όταν το θυμήθηκαν κι αυτοί δηλαδή). Αυτό που κρατάω είναι ότι ήταν η καλύτερη φετινή μας εμφάνιση έως τώρα και ευτυχώς ήταν σε ντέρμπυ, που αν μη τι άλλο είναι καλό σημάδι για τη συνέχεια. Το σημαντικότερο όλων ήταν ο πιτσιρικάς, ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου εδώ μέσα να λέω ότι κάνω αμάν για το πότε θα δω μια τέτοια ενδεκάδα, και ο συγκεκριμένος είναι από τους "βασικότατους". Αν όλα πάνε κατ' ευχήν με παρτεναίρ τον Κατσικογιάννη ο Ολυμπιακός θα χτίσει απίστευτο κέντρο. Καιρός ήταν να παίξει κι αυτός και πιστεύω ότι από 'δώ και στο εξής θα έχει και ακόμη περισσότερες ευκαιρίες, αφού μην ξεχνάμε ότι ο Βαλβέρδε γουστάρει τους πιτσιρικάδες (είχε θέσει ως όρο άλλωστε να επιβλέπει ο ίδιος τις ακαδημίες για όσους δεν το γνωρίζουν). Το άλλο σημαντικό του χθεσινού ντέρμπυ ήταν ότι επιτέλους είδαμε να παίζει ο πραγματικός Πατσατζόγλου. Καιρός ήταν και ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Η ομάδα γενικά τα πήγε θαυμάσια και είμαι πολύ ικανοποιημένος -πλην του σκορ φυσικά. Ο Ντάρκο με τον Τζόλε είναι ακριβώς γι'αυτό που έκαναν χθες: να μπαίνουν μετά τα μέσα και να καθαρίζουν. Είναι και η ρημάδα η ηλικία βλέπετε... Χαίρομαι που για τον Βαλβέρδε αρχίζει αν αναστρέφεται το κλίμα (το οποίο βέβαια με την πρώτη στραβή θα ξαναναστραφεί, αλλά λέμε τώρα) διότι είναι πολύ καλός προπονητής και θα φανεί με τον καιρό αυτό. Ο Ντιόγκο δε βλέπω να μένει δεύτερη χρονιά. Το παληκάρι δείχνει να έχει στόφα για μεγάλα πράγματα και δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην συνεχίζει έτσι. Ομοίως δε βλέπω να μένει και ο Γκαλέτι που εξακολουθεί να είναι πολυτέλεια και για τον Ολυμπιακό και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αν συνεχίσουν έτσι και οι δύο, καληνύχτα μας... Κατά τα λοιπά, είχαμε και Βασάρα χθες... Δεν θα ασχοληθώ με τη φάση του 10ου λεπτού που όντως έπρεπε να έχει αποβάλει τον Κυργιάκο, αλλά με αυτήν του 7ου που του έδειξε την πρώτη κίτρινη: κανονικά αυτήν θα έπρεπε να έχει καταπιεί και να μην του έχει δείξει, επειδή ντε και καλά ήταν το πρώτο σκληρό του μαρκάρισμα (και στο... όνομα του ντέρμπυ φυσικά). Από την στιγμή που την έδειξε αυτήν, στο 10 θα έπρεπε να έχει αποβληθεί. Τα υπόλοιπα είναι για την λαϊκή κατανάλωση. Α, επίσης, τι κρίμα που δεν έγινε κανά έγκλημα υπέρ μας, διότι τώρα θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο ματς για να αρχίσουν πάλι οι κλάψες για τον Ολυμπιακό που πάντοτε ευνοείται. Πάρτε και σόδα φεύγοντας, και μην ξεχάσετε να πατήσετε και το καζανάκι...

Φυσικά, υπάρχουν και τα παρελειπόμενα, όπως ο ένδοξος λαός μας επί παραδείγματι. Ειλικρινά άκουγα το πόσο όμορφα έβριζαν μάνες και σπίτια και ανατρίχιαζα από ικανοποίηση. Διότι είναι πραγματικά συγκλονιστικό να βλέπεις τόσες χιλιάδες κόσμο που δεν γαμούν ποτέ να γαμούν τόσο εύκολα με το στόμα. Είμαι πολύ περίεργος να δω πότε θα λήξει αυτό το αίσχος από όλους αυτούς τους ντε και καλά ολυμπιακάρες. Τον Κυργιάκο συγκεκριμένα όχι απλά δεν τον ήθελα, αλλά καντήλες έβγαζα και μόνο στην σκέψη ότι θα τον παίρναμε. Εδώ να φανταστείτε είχα αρρωστήσει όταν έμαθα πρόπερσυ ότι ήθελε να τον πάρει η Σάλκε (με την οποίαν έχω μια τρέλα απίστευτη).

Ομοίως και τον Μπασινά δεν ήθελα με καμία κυβέρνηση. Όχι ότι δεν τους θεωρώ καλούς παίκτες, απλά δεν τους γουστάρω στην ομάδα με τίποτε. Ως εκεί όμως. Όποιος έχει παπάρια ας πάει να τους πιάσει κατ' ιδίαν και να τους τα πει ένας προς έναν, κι όχι πίσω από την ανώνυμη πλέμπα των δεκάδων χιλιάδων. Σταδιάλα επιτέλους...

Εντωμεταξύ ικανοποιημένος έμεινε ο Τεν Κάτε λέει. Ουουου, εμείς να δεις!!! Τα χέρια μας τρίβουμε από την ικανοποίηση! Και υποψιάζομαι ότι θα συνεχίζουμε να τα τρίβουμε για καιρό ακόμη... Έχει κάνει και ο Ολυμπιακός εγκλήματα δηλαδή, αλλά αυτό το μεγαλείο του Παναθηναϊκού δεν θα το φτάσει ποτέ! 25 εκατομμύρια έδωσαν οι άνθρωποι και χρειάζονται ενίσχυση σε όλες τις γραμμές! Εμ, ποιος τους φταίει που ήθελαν κεντρικούς αμυντικούς και πήγαν και ψώνισαν 2-3 σέντερ μπακ δηλαδή; Αυτό που ειλικρινά ελπίζω να τους βγει είναιο Ζιλμπέρτο. Ειλικρινά δεν μου πάει να τον βλέπω να σέρνεται αυτόν τον παίκτη που μου είναι εξαιρετικά συμπαθής και θεωρώ ότι μπορεί πραγματικά και να πιάσει και να κάνει τη διαφορά για τους βάζελους. Για την ώρα όμως δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας δεύτερος Κονσεϊσάο -μην κρυβόμαστε. Η συνέχεια επί του πιεστηρίου εμμένωντας στις αρχικές (καλοκαιρινές) θέσεις μου: Τεν Κάτε (δεν είναι προπονητής ο άνθρωπος)-Πατέρας (σχεδόν διέλυσε τον Εθνικό), οι κορυφαίες μεταγραφές του Ολυμπιακού για φέτος...
Το παρήγορο είναι ότι η... Βέρντερ έφαγε 4 εγκαίρως. Προλαβαίνει δηλαδή να συμμορφωθεί μέχρι τον αγώνα με τους βάζελους! :)

5 σχόλια:

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Aα, τα δις θα παίξουν hades.
Τον Κατσικογιάννης δεν τον έχετε στον Λεβαδειακό;
Για τον Κυργιάκο, έχεις λάθος.
Περίμενε τώρα, άλλα 10 χρόνια να βρείς σεντερ/μπακ,hades.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ γενικά, εκτός από 2 πράγματα:

1. Ντάρκο: Παιχταράς μεγάλος.

2. Κυριάκος: Τον θέλω σαν τρελός εδώ και χρόνια. Θα μας έφτιαχνε την άμυνα. Το ότι έπαιξε στον βάζελο, δεν μου λέει τίποτα. Θα μπορούσε να έπαιζε και στην Θύελλα Κατσικά. So what?

Slartibartfast είπε...

Σωστός σε όλα πλην Κυργιάκου... Μιλάμε το παιδί είναι γαμώ τα σεντερ μπακ..

Και τρελαίνομαι που βλέπω τον Αβραάμ.. ακόμα δεν έχω καταλάβει αν είναι καλύτερος ή χειρότερος του Ανατολάκη..

Hades είπε...

@όλους
Ρε παίδες, δεν μειώνω την αξία του Κυργιάκου. Ναι, είναι παικταράς ο άνθρωπος, δεν είπα το αντίθετο. Το έγραψα κιόλας. Δεν τον θέλω όμως. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

@rigelian
Που χάθηκες εσύ ρε; Όλα καλά;
Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι είσαι εκπληκτική περίπτωση. Από τη μία μου έλεγες πέρσυ τα όσα έλεγες για τους βάζελους και το πρωτάθλημα, από την άλλη μου λες τώρα ότι θα τον ήθελες σαν τρελός. Πολύ γρήγορα ξέχασες το επεισόδιο με τον Τζιοβάννι που τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο δίχως να του έχει κάνει τίποτε ο Τζιο, πολύ γρήγορα ξέχασες και την... αφίσα με τον Παρασκευά (που έβαλα στο κείμενο). Ντροπή... :)

geokalp είπε...

σημειώνω κι εγώ οτι ο Βαλβέρδε δείχνει πλέον λιγότερο κολλημένος και περισσότερο ευέλικτος, ίσως γιατί έμαθε κάπως τους παίκτες και τις ανάγκες της ομάδας