Σελίδες

Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Περί Καραγκιόζηδων

Είχαμε αφήσει ανοικτό ένα ζητηματάκι προ ολίγων ημερών, αναφορικά με τους δυο στούπους. Λογικά θα θυμάστε πως στον έναν εκ των τελικών μπάσκετ στο ΟΑΚΑ είχε πάρει το μικρόφωνο και ζήτησε από τον κόσμο να μη δίνει βάση διότι ο καραγκιόζης δεν έχει θέση σε αυτό το γήπεδο. Και όπως είχα διερωτηθεί, ακόμη δεν έχω καταλάβει από τη στιγμή που το είπε αυτό γιατί δεν αποχώρησε ο ίδιος από το γήπεδο...
Το ότι και οι δύο είναι γραφικοί όσο δεν πάει είναι πασίγνωστο. Αλλά το να λένε κάτι τέτοιο για τον Γιαννάκη, έναν άνθρωπο που έχει τιμήσει και τον αθλητισμό και τη χώρα αλλά και την ίδιαν την ομάδα τους, και αυτό επειδή ήρθε προπονητής στον Ολυμπιακό, ε, νομίζω πως ξεπερνάει τα όρια κάθε γελοιότητας. Ας θυμηθούμε λοιπόν κάποια περιστατικά, για να διαπιστώσουμε ποιος είναι ο πραγματικός καραγκιόζης.
1993: Η χρονιά που γράφεται μια από τις πιο ένδοξες σελίδες στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Η προεδράρα του αποφασίζει να μην κατέβει στον τελευταίο τελικό επειδή ντε και καλά το ματς ήταν στημένο. Βλέπετε, πιο πριν είχε σπάσει η έδρα από τον Ολυμπιακό και η σιγουριά έγινε ανασφάλεια.
1995: Αμφότεροι οι στούποι έχουν μπει μέσα στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ πριν τον τελευταίο (πάλι) τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Η τηλεόραση δείχνει δύο χόμπιτ να πηγαινοέρχονται γκαρίζοντας όλη την ώρα "που είναι τα εισιτήρια", απειλώντας ότι δεν θα κατέβουν (πάλι). Τελικώς πήραν και τα εισιτήρια, πήραν και το πουλί που τους άρμοζε στον τελικό.
1996: Η προεδράρα εισβάλλει στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του ενός ημιτελικού απέναντι στον Πανιώνιο και πάει και βουτάει τον διαιτητή Κώστα Κορομηλά από το χέρι. Μάλιστα, εάν δεν απατώμαι αρκετά αργότερα είχε πει πως το μετάνοιωσε κιόλας.
2001: Τελικός πρωταθλητριών με Μακάμπι. Μπαίνει στο γήπεδο και επιτίθεται στους διαιτητές.
2005: Ο έτερος καπαδόκης επιτίθεται φραστικά στην Επιτροπή Διαιτησίας. Στην αρχή δε, της σαιζόν, στον αγώνα ενάντια στην ΕΦΕΣ Πίλσεν έφτυσε στο πρόσωπο τον Ισραηλινό διαιτητή Μπαχάρ.
2007: Εκ νέου ο έτερος, δηλώνει ότι θα σκότωνε και τη μάνα του για τον παναθηναϊκό, αποδεικνύοντας ξανά πως μήτε ιερό έχει, ούτε όσιο. Άλλοι έχουν σκοτώσει και πήγαν φυλακή επειδή τους προσέβαλαν τη μάνα και το χόμπιτ ισχύριστηκε ότι θα σκότωνε ο ίδιος τη μάνα του.
2008: Με την πρόσληψη Γιαννάκη από τον Ολυμπιακό δηλώνει ότι είναι απαράδεκτο ο προπονητής του Ολυμπιακού να προπονεί παίκτες του Παναθηναϊκού στην Εθνική Ομάδα. Προφανώς όταν ο Ομπράντοβιτς ήταν και στην Εθνική Σερβίας, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Για να μην αναφέρω την απίστευτη μείωση της προσωπικότητας ενός ανθρώπου που αν μη τι άλλο είναι σύμβολο για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα, έχοντας αποδείξει κατ' επανάληψιν και με διάρκεια χρόνου το ήθος του.

Και αυτά είναι όσα πολύ πρόχειρα θυμάμαι. Να επανέλθω λοιπόν...
Ποιοι είναι οι πραγματικοί καραγκιόζηδες; Νομίζω ότι είναι προφανές. Ως εκ τούτου, να επαναφέρω το αρχικό μου ερώτημα: αφού είπε ο στούπος πως ο καραγκιόζης δεν έχει θέση σε αυτό το γήπεδο, γιατί δεν αποχώρησε άμεσα;
Και μετά αναρωτιώμαστε γιατί γίνεται της πουτάνας στα γήπεδα. Πως να μη γίνεται όταν υπάρχουν τέτοια καφριλίκια και καραγκιοζιλίκια από τα (πάσης λογής και χρώματος) "ινδάλματα" που βάζουν πάνω απ'όλα την ομαδάρα;

Κι αναφορικά με τις μυθοπλασίες ορισμένων, γιατί ο Γιαννάκης χοροπηδάει στον πάγκο του Ολυμπιακού και απευθύνεται συνεχώς στους διαιτητές όταν υπάρχει λόγος, να τους υπενθυμίσω αυτό που εκπλήσσομαι που έχουν ξεχάσει: ότι και στον πάγκο της Εθνικής, τα ίδια κάνει. Και στο κάτω-κάτω της γραφής, ας μην... "άλλαζαν" οικανονισμοί κάθε τρεις και λίγο να μην απευθυνόταν.
Ταύτα και μένω.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες!
Πες, επίσης, και για τους δημοσιογράφους που πετάνε μπουκάλια!

Hades είπε...

Αναφορικά με τους δημοσιογράφους που λες, πιο πολύ με προβληματίζει το καφριλίκι που βγάζουν στις εφημερίδες τους, παρά τα μπουκάλια που μπορεί να πετάνε...

Κώστας είπε...

Δεν υπήρχε κάποτε ένας κανονισμός, που όταν ακούγοταν υβριστικά συνθήματα να διακόπτεται το ματς;
Άλλαξε ο κανονισμός;
Και αν όχι γιατί δεν εφαρμόστηκε ούτε μια φορά στην σειρά των τελικών;

....και όσο για τον Γιαννάκη και για...""τον μαύρο, τον χόντρο , που τρώει πολύ και τον λένε Σοφοκλή"",αν τύχει και πάει η Εθνική Ελλάδος καλά στους Ολυμπιακούς, οι ίδιοι κάφροι που τους βρίζανε, αυτοί θα είναι που θα βγούν στην ομόνοια για να πανηγυρίσουν με την γαλανόλευκη.

Τέτοιοι είμαστε.

geokalp είπε...

μεταξύ μας, βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση, όπως και ο μπασκετικός γαύρος την προηγούμενη δεκαετία
το οποίο σημαίνει ότι τώρα τους παίρνει

τους παίρνει ακόμα και γιατί έχουν χώσει τα περισσότερα (ότι κι αν σημαίνει αυτό)

μην αγχώνεσαι, εάν οι Αγγελόπουλοι συνεχίσουν τις καλές κινήσεις, του χρόνου απλά θα δούμε μια πολύ καλύτερη ομάδα

το πρόβλημα συνεχίζει να είναι το χάιδεμα των οπαδών - εννοείται όλων των ομάδων

Hades είπε...

@Κώστα
Συμφωνώ κι επαυξάνω σε όλα. Τα σέβη μου.

@geokalp
Συμφωνώ μαζί σου. Γι'αυτόν τον λόγο και δεν διαμαρτυρήθηκα για τα όσα απίστευτα (διαιτητικώς) συνέβησαν στους τελικούς. Αναμενώμενα ήταν όλα. ΑΠό τη στιγμή που ο Κόκκαλης παράτησε στο έλεος του θεού την ομάδα σχεδόν επί μια δεκαετία, λογικό κι επόμενο ν'αλωνίζουν οι στούποι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μένουν εκεί. Και κερατάς και δαρμένος δηλαδή, ε, όχι, πάει πολύ... Και να πεις πως ήταν τίποτε σοβαρά άτομα, να πάει στο διάολο...

Zaphod είπε...

Δυστυχώς έχεις δίκιο....

Για τις τωρινές επιθέσεις (;) στον Γιαννάκη, δεν έχω εικόνα διότι δεν πολυπαρακολουθησα τας εξελίξεις.

Το υβρεολόγιο όμως που έπαιξε στο γήπεδο ήταν χυδαίο και ανεπίτρεπτο...

Κατά τα άλλα, μπορεί οι αφοι κοντοι να είναι θεοί-πάρτε-την-ΠΑΕ αλλά από μαλακίες....το ιστορικό που παραθέτεις είναι (δυστυχώς) ακριβές..:(

Πάντως (μπασκετικά) φάνηκε πως η ομάδα του επινείου της Αθήνας μπορούσε να ισορροπήσει την πλάστιγγα, όχι να την γείρει προς το μέρος της, ασχέτως διαιτησίας..

Καφρίλες γίνανε και στο ΣΕΦ, όπως θυμάσαι και συ. Αυτό που με τσάντισε είναι που οι δικοί μας οι μαλάκες το φύλαγαν μανιάτικο και μόλις νόμισαν (! IQ οπαδού->0) πως έληξε το ρημάδι πεταξαν ότι φύλαγαν σε όλον τον αγώνα.

Hades είπε...

Καλύτερα που δεν την παρακολούθησες την ιστορια με τον Γιαννάκη γιατί θα καράφλιαζες.
Καφρίλες γίνονται παντού, όχι μόνο στο ΣΕΦ, ούτε μόνο στο ΟΑΚΑ. Προσωπικά είμαι υπέρ της απόψεως να τις καθαρίσουν όλες. Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να δωθεί η απαιτούμενη σοβαρότητα. Το ότι στον τελευταίο τελικό έγινε της πουτάνας το κάγκελο όχι 6" πριν τη λήξη όπως τεχνηέντως παρουσιάσθηκε, αλλά πριν ακόμη ξεκινήσει το ματς (γι'αυτό και ο Ολυμπιακός βγήκε απευθείας για το τζάμπολ, δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αυτό) είναι κάτι που θάφτηκε επιμελώς, ας πούμε. Δεν πάσχουμε δηλαδή μόνο από το IQ ραδικιού των κάφρων γενικώς οπως ορθά λες, πάσχουμε κι από την πρεμούρα μας να θαβουμε τις καταστάσεις και να τις βλέπουμε όπως γουστάρουμε μόνο.
Τώρα στα περί πλάστιγγας, άστο καλύτερα γιατί θα με αναγκάσεις να μιλήσω περί διαιτησίας και δεν θέλω.