Σελίδες

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Σιγά μην έμενε η βλακεία έξω από τα γήπεδα όπου ούτως ή άλλως διαπρέπει.

Που το πάω...
Κάθε τόσο σκέφτομαι ότι το έχουμε ψιλοτερματίσει ως κοινωνία και κάθε φορά μου έρχεται άμεσα μια νέα "απάντηση" ότι στην βλακεία θα έχει πάντα παρακάτω.
Εσχάτως, άγνωστο με τι κίνητρα, κυκλοφορεί μια τερατώδης συκοφαντία εις βάρος του Ολυμπιακού προκειμένου να καταδείξει δήθεν σχέσεις με την Χρυσή Αυγή. Μάλιστα η εν λόγω συκοφαντία έχει λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις που έχει αναπαραχθεί ακόμη και από τους πλέον άσχετους. Σημειωτέον ότι όποιος διαβάσει το "αφιέρωμα" και ασχολείται με το θέμα (ή έστω αν έχει λίγο μυαλό ρε διάολε) καταλαβαίνει μεμιάς ότι η φάβα είναι τίγκα στους λάκκους: όλος ο Ολυμπιακός χαρακτηρίζεται από έναν σύνδεσμο, ο οποίος μάλιστα φέρεται και ως ο πιο ιστορικός (ε;), ενώ ένας άλλος σύνδεσμος χάνει σε κύρος επειδή δεν έχει γραφεία. Μιλάμε για επιχειρηματολογία που απευθύνεται είτε σε παντελώς αδαείς, είτε σε απολύτως μπετόστοκους και ακριβώς επειδή έχουμε περίσσεια σε πολλές κατηγορίες από δαύτους, έχουν τσιμπήσει πάμπολλοι και αναπαράγουν μέσω του φεητσιμβούκιου αλλά και πολλών βλογιών αυτά τα ψεύδη.

Να κάνουμε ένα ρεζουμέ του εν λόγω "αφιερώματος": η θύρα 7 έχει επιλέξει μια τακτική no politica την οποίαν έχει επιβάλει στους πάντες. Δεδομένου ότι βγήκε και μία είδηση ότι την Χρυσή Αυγή την χρηματοδοτούσαν εφοπλιστές, ιεράρχες και λοιποί παρατρεχάμενοι, αυτομάτως αποδεικνύεται ότι πίσω από την Χρυσή Αυγή είναι ο Μαρινάκης, η Χρυσή Αυγή πλέον ελέγχει τον κόσμο του Ολυμπιακού στον οποίον υπάρχει μια έντονη ακροδεξιά στροφή. Όλα αυτά αποδεικνύονται από το γεγονός ότι η Θύρα 7 δεν έβγαλε ανακοίνωση με την οποίαν να καταδικάζει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τρικυμία εν κρανίω μετά πολλής βλακείας.

Το αν στο Καραϊσκάκης ανεβαίνουν πολιτικά πανώ παρά τις παραινέσεις της θύρας 7, θα το δείξουμε και στο τέλος του κειμένου. Μέχρι τότε θα αναγκαστούμε να ρίξουμε λίγο το επίπεδό μας προκειμένου να καταδείξουμε το μέγεθος της συκοφαντίας και ο λόγος που θα το κάνουμε αυτό είναι απλός: αρκετή διχόνια έχουμε φάει στη μάπα ως λαός, ας κάνουμε κάτι που περνάει από το χέρι μας να μην πάρει και άλλες διαστάσεις. Αρκετά δηλαδή και άει στο διάολο επιτέλους.

Κατ' αρχή, η περιβόητη ανακοίνωση της θύρας 7 περί... no politica βρίσκεται εδώ. Το "επίμαχο" εδάφιο λέει: "ΥΓ.: Επειδή η οικονομική και πολιτική κρίση έχει οξύνει τις πολιτικές καταστάσεις, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι η ΙΔΕΑ μας και η ΘΡΗΣΚΕΙΑ μας. Για 88 χρόνια, η ερυθρόλευκη σημαία είναι η πιο ιερή. Και δίπλα της δεν θα επιτρέψουμε να στηθεί καμιά πολιτική σημαιούλα.
Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνει το γήπεδο μας και η Θύρα 7 τόπος πολιτικών διαφωνιών και αντιπαραθέσεων. Το λέμε προληπτικά και είναι η τελευταία μας κουβέντα για αυτό."

Έχουμε και λέμε λοιπόν...
Πρώτον, όπως έχουμε ξαναγράψει και αναρίθμητες φορές στο παρελθόν, οι οργανωμένοι δεν αποτελούν κάτι καλό για την οποιανδήποτε ομάδα (άρα και για τον Ολυμπιακό, υποθέτω). Γι'αυτό άλλωστε τους τα χώνουμε συνεχώς.
Δεύτερον, το αν η Θ7 πεί/γράψει ή δεν πει/γράψει κάτι προφανώς και δεν χαρακτηρίζει ούτε τον κόσμο της ομάδας, ούτε φυσικά και την ίδιαν την ομάδα. Πράγματα που θα έπρεπε να είναι κατά τα λοιπά αυτονόητα. Κατά τα λοιπά, λέμε...
Τρίτον, η εν λόγω ανακοίνωση της Θ7 αν και έχει μια λογική (ότι το γήπεδο δεν είναι χώρος να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για πολιτικούς λόγους) προσωπικά τη θεωρώ ανούσια και ανιστόρητη, ακριβώς επειδή το ποδόσφαιρο αποτελεί προϊόν κοινωνικών και πολιτικών ζημώσεων και ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με πολύ έντονα κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά καθ'όλη τη ζωή του. Πέραν τούτου όμως, πουθενά δεν λέει για πολιτικές θέσεις. Για κομματικές λέει. Ο λόγος της σύγχυσης έχει να κάνει με το ότι στην Ελλάδα μπερδεύουμε την πολιτική με τα κόμματα, κάτι που η ανακοίνωση το διαχωρίζει αλλά σιγά μην γινόταν κατανοητό. Μάλιστα υπήρχαν και κάποιες παλαιότερες διευκρινίσεις αλλά σιγά μην ασχολιόταν κανείς.
Τέταρτον, για την δολοφονία του και Πειραιώτη και γαύρου και έντονα πολιτικοποιημένου και πολλά άλλα (μεταξύ άλλων μέχρι και συγκροτήματα της ελληνικής μέταλ σκηνής είχε υποστηρίξει) Παύλου Φύσσα έχουμε σπεύσει από την πρώτη στιγμή και έχουμε μιλήσει οι περισσότεροι και ως γνωστόν ο καθένας κρίνεται και χαρακτηρίζεται από τις δικές του πράξεις και λόγια κι ουχί από τα αντίστοιχα κάποιων άλλων. Παρεμπιπτόντως, γραμμές δεν δεχόμαστε και εντολές δεν εκτελούμε. Απλή υπενθύμιση.
Πέμπτον, ο Ολυμπιακός ως πασίγνωστον απαριθμεί τους περισσότερους οπαδούς. Τα τελευταία δε, χρόνια ένεκα των υπερβολικά πολλών τίτλων έχει αυξήσει ακόμη περισσότερο τις δυνάμεις του, πράγμα απολύτως λογικό αφού ο Έλληνας το έχει στο αίμα του να θέλει πάντα να είναι με τον πρώτο, πράγμα που είναι εντελώς γελοίο. Σόρρυ, αλλά δεν βρίσκω καμία λογική σε κάποιον πχ από την Θεσσαλονίκη που θα έπρεπε να υποστηρίζει τις ομάδες της περιοχής του να στηρίζει τον Ολυμπιακό ή πχ κάποιος από την Πάτρα να είναι και Παναχαϊκή και Ολυμπιακός, αλλά αυτά είναι προσωπικές μου απόψεις. Η ουσία έγκειται αλλού: όταν μια κερκίδα εκ των πραγμάτων είναι μικρογραφία της κοινωνίας, είναι απολύτως λογικό να έχει και αποτέτοιους. Όταν έχεις και τους περισσότερους οπαδούς είναι λογικό συνεπακόλουθο να υπάρχουν ακόμη και τα ακραία στοιχεία τα οποία και να μπορεί (σίγουρα) να είναι αριθμητικά περισσότερα αλλά και αναλογικά να φαίνονται έτσι δίχως όμως να είναι επί της ουσίας. Τι θέλω να πω. Αν ο Ολυμπιακός έχει πχ 1000 οπαδούς εκ των οποίων οι 10 είναι χρυσαυγήτες (δηλαδή ποσοστό 1%), μια άλλη ομάδα που απαριθμεί μόλις 100 οπαδούς αλλά έχει έναν χρυσαυγήτη οπαδό όλον κι όλον, πάλι στο 1% είναι το ποσοστό της κι ας έχει μια "απόλυτη" αναλογία 10:1. Εσένα όπως αυτό που σου μένει είναι ότι η μία κερκίδα είχε 10 αποτέτοιους και η άλλη μόλις έναν. Είναι φυσιολογικό, λοιπόν, η κερκίδα του Ολυμπιακού να έχει πιο έντονα όλων των ειδών τα φαινόμενα (άρα και τυχόν χρυσαυγήτικες τάσεις) μόνο και μόνο λόγω μεγαλύτερου αριθμού. Αυτά δεν σημαίνουν ότι υπάρχει κάποια δήθεν ακροδεξιά στροφή όπως βλέπουν μεθ' ονειρώξεων κάποιοι στον ύπνο τους.

Αν και δυστυχώς οι πολιτικές καταβολές σε όλα τα σωματεία έχουν εν πολλοίς ξεθωριάσει (πράγμα μάλλον λογικό αφού δεν ζούμε και στις ίδιες εποχές με "τότε"), η ιστορία υπάρχει και στον Ολυμπιακό ξέρουμε να τιμούμε όπως πρέπει και τον Γόδα που εκτελέστηκε με την φανέλα του Ολυμπιακού, και τον Μουράτη, και τον Σιδέρη (εκδιώχθηκε από τη χούντα), και τον Μπούκοβι (ομοίως), και τον Γεώργιο Ανδριανόπουλο που όσο μπορούσε έδινε πολιτικά συγχωροχάρτια ως (μετέπειτα) υπουργός και πολλούς άλλους... Μην ξεχνάμε, ότι ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη ομάδα που έσπασε το εμπάργκο του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία και έδωσε φιλικό αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα το 1994, κίνηση αν μη τι άλλο σφόδρα πολιτική (και από την οποίαν δυστυχώς επήλθε μια εντελώς στρεβλή αδελφοποίηση με την εν λόγω ομάδα, αλλά αυτό σηκώνει πολλή κουβέντα). Όπως και να'χει, η ιστορία δεν θα αλλάξει μόνο και μόνο επειδή κάποιοι έτσι γουστάρουν και καλού κακού ας πιουν και καμιά σοδίτσα (κατά προτίμηση με ξυδάκι μέσα) διότι στο Γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης δεν θα δουν ούτε μπουλντόγκ, ούτε κέλτικους σταυρούς στις εξέδρες. Μην ανοίξουμε το στόμα μας και πούμε και περισσότερα δηλαδή... Γκέγκε μόρτες;

Θα κλείσω με το εξής σχόλιο: έχω επιλέξει εδώ και καιρό μια ήπια στάση απέναντι σε όλους τους οπαδούς όλων των ομάδων διότι θεωρώ ότι δεν είναι καιροί να φαγωνόμαστε μεταξύ μας, γι'αυτό και έχω σχολιάσει αρκετές φορές θετικά ενέργειες και από άλλες εξέδρες. Αυτά ελπίζω να το βάλουν στο μυαλό όλοι οι καλοθελητές του οπαδικού χώρου. Ας μάθουμε επιτέλους να δίνουμε και ένα ρημάδι καλό παράδειγμα.
Επίσης, αν κάποιος επιθυμεί να μάθει κάποια πραγματικά σοβαρά πράγματα για το πολιτικοκοινωνικό υπόβαθρο των ομάδων, του προτείνω ανεπιφύλακτα να διαβάσει το βιβλίο "Οπαδική Βία" από τις εκδόσεις Νόβολι, που έχει συγγραφεί από τις Θρησκευόμενους Κόκκινους Επιστήμονες. Εν αντιθέσει με όσα νομίζουν οι περισσότεροι, το εν λόγω βιβλίο δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό αλλά με τους πάντες. Και για να καταλάβετε τι είναι οι ΘΚΕ, μέλος τους ήταν και ο παμμέγιστος Ηλίας Μπαζίνας. Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να πούμε κάτι άλλο επί τούτου.








Killah P, Ο Πειραιάς στην Πλάτη μου.
Τιμής ένεκεν.


6 σχόλια:

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Πολύ ωραία τα λες. Να είσαι καλά.

Hades είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ σύγγαυρε.
Όπου για να μαθαίνει και ο κόσμος είσαι κι εσύ μέλος των ΘΚΕ!

Γερόγαυρος είπε...

Καλημέρα "Άδη".
Χαίρομαι που σε βρήκα,να διαβάζουμε τα σοβαρά "κόκκινα" νέα, ... με χαμόγελο!

Hades είπε...

Πάντα αυτά διαβάζουμε γερόγαυρε. Να'σαι καλά και καλώς ήλθες!

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

απλα εξοχο...

Hades είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για το εκλεκτό σχόλιο Θεόδωρε! Παίζουν ρόλο και τα ωραία βιβλία που διαβάζω, βλέπεις!