Σελίδες

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Της γενικότερης βλακείας το ανάγνωσμα

Λοιπόν αυτή η ιστορία με την υποτιθέμενη ταινία που βρίζει τον Μωάμεθ έχει αρχίσει και παρατραβάει. Δεν ξέρω αν έχετε δει το περιβόητο τρέιλερ: είναι να τραβάς όλες τις τρίχες της κεφαλής σου (και όχι μόνο αυτής). Η υποτιθέμενη ταινία (ο θεός να την κάνω) όχι b-movie δεν είναι, αλλά ούτε καν πολύ κατώτερης κατηγορίας δεν μπορεί να θεωρηθεί. Και αναρωτιέμαι, αυτοί οι μουσουλμάνοι είναι πια τόσο στόκοι; Τους πέταξε ένας βλάκας (διότι περί βλάκα πρόκειται) ένα δόλωμα κι αυτοί τσίμπησαν έτσι;



Παρατηρώντας το "τρέιλερ" προσεκτικά είναι πανεύκολο να διαπιστώσεις ότι το όνομα του Μωάμεθ συν κάποιες συγκεκριμένες ατάκες είναι ντουμπλαρισμένα. Στην πραγματικότητα ο "ήρως" της ταινίας λέγεται George, κάτι που φαίνεται σε όλα τα σχετικά πλάνα (απλά παρατηρείστε τα χείλη των "ηθοποιών"). Αυτό δηλαδή που καταγγέλουν εσχάτως ότι δεν είχαν ιδέα ότι η "ταινία" τους θα χρησιμοποιείτο έτσι, είναι προφανώς αλήθεια. Μέχρι και οι φωνές είναι άλλες (κάτι που φαίνεται από χιλιόμετρα μακρυά). Ούτε καν οι παλιές κινέζικες με τις ντουμπλαρισμένες φωνές του Μπρους Λη δεν ήταν τόσο ερασιτεχνικές.



Ακόμη και ο Πανίσχυρος Μεγιστάνας των Νίντζα είναι κανονική ταινία μπροστά σε αυτό το αίσχος. Αλλά παρόλ'αυτά οι μουσουλμάνοι όχι μόνο τσίμπησαν το δόλωμα αλλά είναι και εξοργισμένοι. Μέσα σε όλα πριν κάτι μέρες απαίτησαν από όλους τους χριστιανοί να απορρίψουν αυτήν την βλάσφημη ταινία.
Την βλάσφημη ποιαν;;; Ποιαν ταινία ρε παιδιά;
Άμα οι Αμερικάνοι θέλουν να κάνουν σκαιά προπαγάνδα, έχουν ολόκληρο Χόλυγουντ: όπως παλιά ο Σοβιετικός ήταν σε όλες τις ταινίες πάντοτε κακός, έτσι εδώ και χρόνια είναι ο Κινέζος κλπ. Ο Αμερικάνος μαχητής δε, πάντοτε υπερασπίζεται το καλό συνήθως μειωνεκτόντας αριθμητικά και συχνά-πυκνά οπλισμένος μόνο με μία μεταχειρισμένη οδοντογλειφίδα και έναν χαρτοκόπτη ταξιδίου. Πάντοτε όμως θα αποκαταστήσει την δικαιοσύνη και θα κερδίσει τον κακό. Αλλά όχι, έπρεπε οι Αμερικάνοι ν'ασχοληθούν με αυτήν την τερατώδη μαλακία για να μην παρεξηγηθούν οι κατά τα λοιπά αρκετά ευέξαπτοι μουσουλμάνοι, σύμφωνα με τους οποίους αν η υπόλοιποι υφήλιος δεν απορρίψει επισήμως και μετά βδεληγμίας την εν λόγω... ταινία, τότε θα θεωρηθεί εχθρική πράξη κατά του Ισλάμ προσωπικά (διότι το Ισλάμ πάντοτε προσωποποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις) και θα γένει το έλα να δεις. Προφανώς αυτοί νομίζουν ότι πολύς κόσμος ενδιαφέρεται πχ για το αν θα βγει αντίστοιχη ταινία για τον Χριστό, τον Βούδα, τον Ναβουχοδονόσορα, τον Μέγα Σουβλακέα κλπ, κλπ. Κύριοι, λυπάμαι πολύ που θα σας ενημερώσω ότι εντελώς στα παπάρια μας.

Πραγματικά, δεν πίστευα ότι η μαλακία μπορεί να φτάσει σε τόσο δυσθεώρητα επίπεδα. Ανέκαθεν θεωρούσα αδύνατο να καταφέρει κάτι τόσο μεγάλο ο άνθρωπος όσο το να γίνει τόσο μεγάλος μαλάκας. Και αναφέρομαι σε όλους -ανεξαρτήτως θρησκεύματος και λοιπών πεποιθήσεων- που έχουν παρεξηγηθεί από την όλην ιστορία, που υπό φυσιολογικές συνθήκες όχι μόνο δεν θα με απασχολούσε αλλά εν προκειμένω θεωρώ ότι κατεβαίνω και πολλά επίπεδα ασχολούμενος με δαύτην. Θα διερωτάσθε μήπως έιμαι υπερβολικός. Όχι, τα πασίγνωστα πλέον γεγονότα με τον Αμερικάνο πρέσβη στην Λιβύη ο οποίος εμφανώς θεωρούσε πως το να είναι Αμερικάνος και ακόμη περισσότερο και πρέσβης ήταν αρκετά για να γαμεί τους πάντες, απέδειξαν ότι οι μουσουλμάνοι δεν αστειεύονται διότι πολύ απλά είναι άμυαλοι, άγονται και φέρονται ακριβώς όπως ο τυφώνας μπορεί να μεταφέρει ένα πούπουλο. Φέρεται και από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους "παραβάτες" διαφόρων νόμων τους άλλωστε, ή ακόμη και τις ίδιες τους τις γυναίκες. Υπήρχε περίπτωση τέτοιος κόσμος να μην απαιτήσει από τον κάθε άσχετο (διότι ακόμη και το αμερικανικό κράτος, άσχετο είναι εν προκειμένω) να ασχοληθεί με την.. απαγόρευση και καταδίκη της εν λόγω ταινίας; Μόνο ένας βλάκας θα έκανε κάτι τέτοιο...

Η πραγματικότητα έτσι όπως προκύπτει από αυτό το οπτικοακουστικό αίσχος, από αυτόν τον βαρβαρισμό που καταβαραθρώνει ολόκληρη της έβδομη τέχνη περισσότερο κι από το Bollywood, είναι ότι ο δημιουργός της προφανώς ήθελε να βγάλει τα ψυχολογικά του προβλήματα κατά των μουσουλμάνων στην φόρα.



Επειδή και ο ίδιος γνώριζε ότι θα προκαλούσε θύελλα αντιδράσεων (μιας και οι μουσουλμάνοι έχουν περί πολλού την θρησκεία τους, περισσότερο κι απ'όσο έχουν οι Έλληνες την ορθοδοξία, να σας προλάβω την ερώτηση), έβγαλε ένα σενάριο με έναν άσχετο χαρακτήρα ο οποίος εν συνεχεία ντουμπλαρίστηκε ως Μωάμεθ. Ανούσιο, ηλίθιο, σιχαμερό, και γιατί όχι και συκοφαντικό και εξυβριστικό και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Που όμως χαρακτηρίζει τόν ίδιον τον δημιουργό της "ταινίας" και όχι όλον τον δυτικό κόσμο, ως διατείνονται οι αντιστοίχου πνευματικής πχιότητας ισλαμιστές.

Προ ολίγου διάβασα ότι κανονίζουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας προς την αμερικανική πρεσβεία. Να ζητήσουν τι ακριβώς από τους Αμερικάνου; για την συγκεκριμένη περίπτωση;

Ιδού που οδηγεί η θρησκευτική τύφλωση και ο φανατισμός. Και αυτό πηγαίνει όχι μόνο στους μουσουλμάνους φυσικά.
Πραγματικά πρέπει να τελειώνουμε γρήγορα με τις θρησκείες μπας και σωθεί αυτός ο κόσμος, που κατά τα λοιπά δεν βλέπω να σώνεται με τίποτε. Πλέον το κρίσιμο απόθεμα σε βλακεία έχει ξεπεραστεί κατά πολύ.

4 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...

Άδη ο κόσμος δεν πάει καλά. Οι μουσουλμάνοι έχουν μείνει ακόμα στο Μεσαίωνα, εκεί δηλαδή που ήταν και ο χριστιανισμός πριν 500 χρόνια. Όχι ότι τώρα ο χριστιανισμός έχει εξελιχθεί, το ίδιο αιμοβόρος είναι, απλώς οι κοινωνίες που τον περικλείουν έχουν εξελιχθεί. Οι μουσουλμάνοι έχουν δρόμο ακόμα.

Hades είπε...

Πάνο, τους Χριστιανούς τους έχω ξεχέσει σε υπερπολλαπλάσιες αναρτήσεις και εννοείται ότι έχω ακόμη πολλά να πω. Ο λόγος είναι αυτό που λες κι εσύ. Οι μουσουλμάνοι όντως είναι απείρως χειρότεροι.

pølsemannen είπε...

Δείχνει σαν προβοκάτσια κάποιων που θέλουν να προκληθεί άμεση ρήξη μεταξύ Δύσης - Ισλάμ, ώστε να εκκινήσει άλλος ένας πόλεμος αρπαγής πρώτων υλών. Από τις ΗΠΑ εννοείται. Οι κολαούζοι των ΗΠΑ, αλλιώς "συμμαχάκια" θα πάρουν ένα μπονμπόν δώρο.

Φυσικά και το έχουν σίγουρο ότι οι Τζι Αει Τζο θα νικήσουν. Δεν έχεις παίξει Call of Duty Modern Warfare; Για όνομα δηλαδής...

Hades είπε...

Θα αυτομαστιγωθώ αλλά δυστυχώς έχω μείνει στην ρομαντική εποχή του Call of Duty! Πάντως δεν έχεις άδικο σε αυτό. Μάλλον τα πιόνια λαμβάνουν θέσεις. Ιδίως το συμβάν της Λιβύης παραήταν εξώφθαλμο. Άρτι απελευθερωθείσα κιόλας, πολύ αχάριστη ρε παιδάκι μου.