Σελίδες

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ζόρικη η χθεσινή κλήρωση του πρωταθλήματος...

Πρώτη αγωνιστική και με ποιον ξεκινάει ο Ολυμπιακός; Με την Ομάδα Α...
Όου, φακ...




Με αυτούς έπρεπε ρε διάολε;
Κι όχι τίποτε άλλο αλλά ακόμη βολοδέρνουμε κιόλας.
Ουπς... βολοδέρνω είπα; Ελπίζω να μην με θεωρήσουν βαλτό του Μπέου. Βόλος και Καβάλα είναι μάλλον απαγερευμένες λέξεις, αφού ούτε καν στην κλήρωση του πρωταθλήματος δεν τους έβαλαν. Βέβαια θα μου πεις, έβαλαν κανάν άλλον αντί των δύο; Όχι. Ε, και που το περίεργο; Εδώ κοντεύουμε δεκαπενταύγουστο και το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι του χρόνου θα γίνει πρωτάθλημα. Αυτοί είναι ικανοί την πρώτη αγωνιστική όντως να βάλουν τον Ολυμπιακό να παίξει με την ομάδα Α. Σάμπως έχουν βγάλει άκρη εδώ και τρεις μήνες για να βγάλουν τώρα; Διότι όποια απόφαση κι αν βγει, θα υπάρξει τουλάχιστον ένας να την προσβάλει με προσφυγή, είτε αυτός θα λέγεται Κομπότης (αν παραμείνουν Λάρισα και Πανσεραϊκός) είτε δεν ξέρω κι εγώ πως αλλιώς. Και η πλάκα τελικώς ξέρετε ποια είναι; Ότι ο μοναδικός απ'όλους που κυριολεκτικά έχει όλα τα δίκια με το μέρος του να γκαρίζει ότι τον αδίκησαν επιλεκτικά είναι εξυγιαντής Κούγιας! Πράγματι, όσοι κατέθεσαν πλαστή εγγυητική επιστολή υποβιβάσθηκαν (Ηρακλής, Ιωνικός, Εθνικός κλπ, κλπ) και ο μόνος που τη γλύτωσε ήταν ο Παναχαϊκής, κι αυτό γιατί; Μα διότι έφταιγε ο λογιστής ήτοι όχι η ομάδα, όχι ο πρόεδρος. Λαμπρά! Βέβαια τότε γιατί έφταιγαν ο Εθνικός με τον Ηρακλή και όχι οι αντίστοιχοι λογιστές δεν μας έχουν εξηγήσει ακόμη, αλλά μάλλον θα μείνουμε με την απορία.

Όπως και να'χει, όλα βαίνουν ομαλώς.
Μμμμ... εκτός από τον Κοστάντζο.

Διαβλέπω μεγάλα γλέντια με τον συγκεκριμέον στο τέρμα φέτος. Πάλι καλά δηλαδή που πήραμε και τον Δασκαλάκη, αν και νομίζω ότι προλαβαίνουμε να πάρουμε και τον Ελευθερόπουλο για να έχουμε ένα καλό δίδυμο τουλάχιστον.
Κι όσον αφορά αυτόν τον Μαρκάνο... κάτι δεν μου πάει καλά για να λέω την αλήθεια. Όπως επίσης πολύ μικρό καλάθι κρατάω και με τον Γέστε. Ντάξει, ότι το κατείχε κάποτε το τόπι ο Βάσκος είναι πασίγνωστο αλλά όταν έχεις να παίξεις μπάλα μια διετία, όπου λίαν συμπτωματικώς να υπενθυμίσω ότι 2 χρόνια είχε να παίξει μπάλα και ο Μαρέσκα...Ένας Μαρέσκα τον οποίον αναπολείς μόλις βλέπεις τον Ουρτάδο. Μπρρρρρρ... παλτό μέσα στο κατακαλόκαιρο; Έχουμε σκάσει από το... κρύο. Τι να πεις, προφανώς το παιδί δεν μπορεί εκτός συνόρων οπότε μην το ταλαιπωρούμε άλλο και ας πάει στο σπίτι του να ξεμπερδεύουμε. Για τα χαφ δε, ας μην το συζητάμε καλύτερα: ίσα που θα φτάσουμε σε σημείο να αναπολούμε έως και τον μπλόγκερ Ντουντού. Και με δεδομένο ότι γουστάρω τους Έλληνες παίκτες και δη του πιτσιρικάδες, θεωρώ μέγα σφάλμα την αποδέσμευση του Γιάννη Παπαδόπουλου, ο οποίος τω όντι δεν πήρε τις ευκαιρίες που έπρεπε. Όπως και να'χει, φέτος θα φανεί πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και προσωπικά έχω επιλέξει να κρατάω μικρό καλάθι, ίσως μικρότερο από άλλων ετών. Μην περιμένουμε καμιά μπαλάρα και φέτος αφού για να την παίξεις θέλεις παίκτες κι εγώ αυτό που σε πρώτη φάση διαβλέπω είναι ότι φέτος σε'μάς θα γίνει της πόρνης από τσακωμούς: πως θα παίζουν όλοι αυτοί ταυτόχρονα; Και ο Γέστε και ο Ιμπαγάσα μέσα; Δύσκολο. Κι ο Μοδεστό που είναι εξαιρετικά φιλότιμος κι εργατικός και πρέπει να ανταμοιφθεί γι'αυτό θα μείνει εκτός; Και τόσοι άλλοι που βρίσκονται σε υπερκορεσμένες θέσεις; Ο φετινός σχεδιασμός έγινε ξεκάθαρα με την προϋπόθεση ότι θα φύγουν και αρκετοί παίκτες, έλα όμως που δεν βλέπω να φεύγουν τόσο εύκολα (και αν θέλετε τη γνώμη, καλά κάνουν), με αποτέλεσμα να έχουμε για την ώρα ίσως το μεγαλύτερο ρόστερ που είχαμε ποτέ, γεγονός που αποδεικνύει ότι η φήμη που προηγείτο του Μαθία δεν ήταν ψευδής: όντως ο άνθρωπος αυτός μπορεί μόνο να αγοράζει, όχι να πουλάει. Με την υποσημείωση ότι αγοράζει ό,τι περνάει από μπροστά του, γι'αυτό και είχε καταντήσει ολόκληρη Λίβερπουλ να έχει ρόστερ με 80φεύγα παίκτες εκ των οποίων οι περισσότεροι σαπάκια και να τους δίνει δανεικούς σε ολόκληρη την Ευρώπη (κυριολεκτικώς). Πλέον αν άκουγες κάποιον να λέει "είμαι δανεικός από τη Λίβερπουλ" δεν προξενούσε καμία έκπληξη. Ε, αυτόν τον τύπο έχουμε πάρει εμείς οι παμπόνηροι (μην χάναμε το κελεπούρι) για να μας κάνει δουλειά...
Πάντως είναι πραγματικά εκπληκτικό! Να ρίχνεις έναν σκασμό λεφτά και πάντα να χρειάζεσαι ενίσχυση! Ποτέ μου δεν κατάλαβα πως το κάνουμε, αν και από την άλλη μεριά σκέφτομαι ότι υπάρχουν και τα πολύ χειρότερα και κοιτάζω προς Παιανία μεριά, όπου περιμένουν πως και πως να υποβιβασθεί κυρίως η Καβάλα μπας και αρπάξει στο τσαμπέ κανάν παίκτη (κυρίως τον Ντουγκλάο) και συμμορφωθεί καθόλου, ειδάλλως τον βλέπω για ντέρμπυ παραμονής με τον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο φέτος.

Και μέσα σ'όλα έχουμε και τον Κουντούρη.
Μην τον ματιάσω τον άνθρωπο, τα πάει εξαιρετικά: είναι ικανός να φτιάξει ομάδα μέχρι και στο πόλο του Παναθηναϊκού.
Τις δικές μας, τις διαλύει με ιδιαίτερο μεράκι απ'όσο φαίνεται.
Δεν πειράζει, ας τον λουστούν τόσο εκείνοι που τον πρότειναν, όσο και οι 68 ________ (βάλτε ό,τι λέξη θέλετε εσείς) που τον ψήφισαν.

Κατά τα λοιπά, θα τα ξαναπούμε.
Για την ώρα θα κλείσουμε με έναν μαθηματικό γρίφο:
Αν (Ομάδα Β) μείον (Ομάδα Α) ίσον 11, να βρεθούν οι ομάδες Α και Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: